Je huis laten stucen? Lees hier 6 handige tips

Aan kwalitatief goed stucwerk van je huis zit meestal een aardig prijskaartje. Toch is het vaak een noodzakelijk onderdeel wanneer je je huis gaat verbouwen. Verkeerd onderhouden wanden kunnen de waarde van jouw huis flink laten dalen. Hieronder een  een aantal tips om het kostenplaatje enigszins onder controle te houden:

1. Stuc je huis of meerdere kamers in één keer

Als je meerdere kamers of je hele huis wilt stucen, kun je het beste alles in één keer laten doen. Het kost eenmalig een hoop geld, maar het bespaart je tot wel honderden euro’s dan wanneer de werkzaamheden worden verspreid. Het is een klassieke fout om de klus te verspreiden over verschillende momenten. De kosten lijken hierdoor lager en betaalbaar. Toch scheelt het een hoop geld als je alles in één keer laat doen. Daarnaast krijg je vaak korting op de prijs en bespaar je ook nog eens op voorrijkosten en administratiekosten.

2. Stel een duidelijke wensenlijst op

Het is mogelijk om verschillende stuc-afwerkingen toe te passen in je huis. Met bijvoorbeeld in de hal een sierpleister en in de slaapkamer een mooi afgewerkt spachtelputz. Een andere kamer kan bijvoorbeeld weer alleen sausklaar afgeleverd worden. Kortom, er zijn veel verschillende wandafwerkingen mogelijk met elk een eigen prijskaartje. Het is aan te raden om alle wensen zo volledig en duidelijk mogelijk te omschrijven voordat de stukadoor aan de slag gaat. Dit scheelt ten eerste een hoop geld en ten tweede voorkom je dat iets op de verkeerde manier wordt afgewerkt. Een goede voorbereiding vergemakkelijkt de communicatie tussen jou en de stukadoor en hoeft er geen stucwerk opnieuw.

3. Waardeer je stukadoor

Lekker stukje cake? Of zin in een kopje koffie? Het zijn tactiekjes die vreemd klinken, maar wel echt werken. Hoe vriendelijker je bent tegen de mannen die komen stuken, hoe fijner ze de werkplek vinden. Bijkomend voordeel hierbij is dat je deze waardering terugziet in de kwaliteit van het stukwerk.

Behandel de stukadoor zoals je zelf graag behandeld zou willen worden. Vraag of je ze ergens mee kan helpen of biedt ze iets te eten of te drinken aan.

4. Dek alles alvast af

De grootste ergernis bij stucwerkzaamheden is dat jouw eigen spullen vies kunnen worden. Dit is makkelijk te voorkomen door de meubels zo goed mogelijk af te dekken met plastic zeil. Daarnaast is het aan te raden om een stucloper op de vloeren te leggen. Door een stucloper is een stukadoor sneller klaar en wordt het werk beter afgeleverd.

5. Kies de beste specialist!

Stucwerk laat je vaak maar één keer doen, dus is het belangrijk dat je tevreden bent met het eindresultaat. Idealiter kies je beste specialist tegen de scherpste prijs. Meestal kun je op de website al een inschatting maken van het prijzenplaatje. Het is wel aan te raden om bij meerdere stukadoorsbedrijven een offerte op te vragen voordat je een definitieve keuze maakt.

6. Keurmerk

Controleer of de stukadoor is aangesloten bij de Stichting Afbouwkeur. Zij hebben een Stuckeur-keurmerk ontwikkeld. Stukadoors kunnen zich aanmelden bij deze stichting en worden jaarlijks gecontroleerd of ze zich wel aan de vastgestelde standaarden houden. De Stuc-keur controleert voornamelijk of er kwalitatief goed werk wordt afgeleverd, wat de verbeterpunten zijn en hoe de stukadoor met offertes en meerwerk omgaat.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php