Werkkleding voor in de winter

Het dragen van werkkleding wordt steeds meer essentieel. De belangrijkste reden waarom het dragen van de juiste werkkleding zo essentieel is, is voor de veiligheid en bescherming. Elke werkomgeving is anders waardoor de juiste bedrijfskleding moet voldoen aan verschillende specifieke eisen. Zo verandert de werkomgeving ook per seizoen. In de winter is het bijvoorbeeld belangrijk om werkkleding te hebben die bestand is tegen het natte weer, kou en niet slipt. Omdat de winter nabij is zullen wij bespreken wat de juiste werkkleding in de winter is. De temperaturen worden steeds lager en dit betekent dat uw outfit ook aangepast dient te worden voor de juiste bescherming.

 

Vaak denken mensen bij warme kleding dat het hele dikke kleding moet zijn. Daardoor heb je bijna geen bewegingsvrijheid meer. Tegenwoordig is het niet nodig om hele dikke kleding te dragen om het warm te hebben, met de technische werkkleding die bestaat hoef je niet meer heel dik aan te kleden. Met het drie lagen principe is het mogelijk om een geschikte winter werkoutfit te hebben zonder verlies van bewegingsvrijheid. 

 

Laag één

De eerste laag die je aan moet doen is voor de warmte. De beste onderkleding geeft de juiste bescherming en voert de transpiratievocht goed af. Dit kan je bijvoorbeeld doen door middel van thermokleding. 

 

Laag twee

De tweede laag isoleert de warmte, denk daarbij aan een microfleece. Een eigenschap van microfleece is het isoleren van warmte, dus dit is zeer geschikt. Wel moet de microfleece goed aansluiten op het lichaam anders kan de warmte makkelijk ontsnappen. 

 

Laag drie

De buitenste laag beschermt tegen water, wind en ook weer kou. Een werk jas en broek met isolerende voering en functionele mesh voering is genoeg. Denk daarbij aan Tricorp werkkleding. Er zijn veel verschillende Tricorp jassen en broeken. Die de warme winter werkoutfit afmaken. Met deze drie lagen heb je een complete outfit voor de winter, herfst en het voorjaar. Afhankelijk van de temperatuur tijdens de werkdag of het seizoen kan je variëren in de lagen.

css.php