Zo kun jij voor een betere nachtrust zorgen

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Met te weinig slaap kun je overdag moeite hebben om goed te functioneren en alles voor elkaar te krijgen dat je moet doen. Slecht in slaap komen, vaak wakker worden en erg moe wakker worden komt veel voor. Dit kan verschillende oorzaken hebben, die niet altijd even duidelijk zijn. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je nachtrust kunnen verbeteren. Een van die dingen is bijvoorbeeld door gebruik te maken van een verzwaringsdeken. Dit soort dekens kunnen veel mensen helpen bij hun slaapproblemen en zorgen weer voor een goede nachtrust en een productieve dag.

 

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een deken die zwaarder is gemaakt. Dit soort dekens zouden ervoor moeten zorgen dat je in de nacht beter kunt slapen en makkelijker in slaap komt. Uit onderzoek is gebleken dat dit komt door ‘deep pressure stimulation’, oftewel, DPS. door de continue druk die op je lichaam ligt, gaat je lichaam ontspannen. Op die manier kan je lichaam sneller in slaap vallen en kun je ook dieper slapen. Er kan dus ook worden voorkomen dat je ‘s nachts vaak wakker wordt. Bovendien kunnen de dekens zorgen dat jij minder stress of angst ervaart. Dit komt ook door het feit dat jouw lichaam ontspant als het gewicht van het deken op je lichaam komt.

 

Is een verzwaringsdeken iets voor mij?

Een verzwaringsdeken is natuurlijk bedoeld voor mensen die moeite hebben met slapen. Of dit nou betekent dat je vaak wakker wordt, moeilijk in slaap komt of niet uitgerust wakker wordt. Het deken heeft ook een positieve invloed voor mensen met adhd, autisme en angststoornissen. Voor hen kan het nemen van een verzwaringsdeken ook veel baat hebben door hen te laten ontspannen. Er zijn tegenwoordig steeds meer emnsen die een verzwaard deken nemen. Deze kun je kopen via winkels, zoals bijvoorbeeld https://novaline-dekens.nl/.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php