Laminaat, meer heeft een goede vloer niet nodig

Momenteel zijn laminaatvloeren enorm populair, en zelfs marktleider in de vloerenbranche. Met zo’n vloer creëer je een natuurlijk effect van hout of steen. En daar waar een houten vloer duur is en veel onderhoud vraagt heb je met laminaat de voordelen van een comfortabele en goedkope variant.

Deze is ook nog eens vele malen gebruiksvriendelijker. Meer heeft een vloer niet nodig. Mooi, praktisch, hygiënisch en duurzaam. Dit komt door de gelaagde samenstelling van de vloerpanelen. De bovenste laag is transparant en neemt nauwelijks vuil op. De daaronder liggende laag geeft als een fotoprint de sfeer weer. Een harde en vaste MDF laag zorgt voor stevigheid en stabiliteit. De onderste laag die op de ondervloer komt te liggen zorgt ervoor dat de panelen niet krom trekken.

Eindeloos assortiment                                                                                                                                              Welke uitstraling de vloer ook moet krijgen, door de tweede laag in de vloerdelen ziet het er allemaal anders uit. Met een geavanceerde techniek is daar een fotoprint die een hout- of steenlook nabootst. Samen met een eventuele voelbare houtstructuur, diepte en breedte van de groeven zorgt dit voor een grote verscheidenheid in laminaat. Tegenwoordig zijn er zelfs geruwde oppervlakken en knoesten in de planken te krijgen. Dit laminaat  is bijna niet te onderscheiden van een houten vloer. Zoveel mensen zoveel wensen.

Schoon, schoner, het schoonst                                                                                                                                 Na het stofzuigen van een tapijt is je huis weer “schoon”, zou je zeggen. Niets is minder waar. Tapijt houdt vuil en vlekken vast, daar helpt geen stofzuigen aan. Harde vloeren als een tegelvloer is na een dweilbeurt weer proper, op de voegen na. Vuil hoopt zich daar op en is moeilijk te verwijderen. De harde toplaag van laminaat houdt bijna geen vuil vast. Dagelijks stofzuigen of vegen volstaat voor  het grove vuil. Met een licht vochtige doek kan het vaste vuil gemakkelijk worden verwijderd. Voor periodiek onderhoud zijn er speciale reinigingsmiddelen te koop. Zo voorkom je allergieën en leef je in een hygiënisch huis.

Montage met uitgebreide leginstructies                                                                                                                  Omdat laminaat een eenvoudig systeem heeft om de planken aan elkaar te klikken of in elkaar te schuiven, is zelf monteren kinderspel. Een beetje klusser kan met het juiste gereedschap en uitgebreide leginstructies die bij de vloer worden geleverd, deze taak met gemak aan. Besteed aandacht aan een goede ondervloer. De basis moet goed zijn. Om een vloer te krijgen die thermisch en akoestisch isoleert, kunnen de vloerplanken “zwevend” worden gelegd. Hulpstukken en onderdelen worden erbij geleverd. Durf je de missie niet aan, dan kun je de hulp inschakelen van een professionele vloerenlegger. Hij komt de vloer inmeten en desgewenst thuis leggen. Een fijne service voor als je geen tijd hebt of weinig zin hebt in dit karwei.

Online vloeren bekijken                                                                                                                                                Thuis een vloer uitkiezen in een webshop is verantwoord om te doen. Je selecteert op merk, paneellengte en breedte, dessin, kleurnuance, gebruiksklasse en of er vloerverwarming onder komt. De rest wijst zich vanzelf. De nieuwste trends komen voorbij. Kopen in de winkel of bouwmarkt heeft het voordeel van persoonlijk advies op maat.

Bron: https://www.cavallo-floors.nl

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php