Verhuistips

Verhuizen is één van de meest stressvolle situaties die ons kan overkomen. Om dit zo goed mogelijk te laten slagen zul je rekening moeten houden met een aantal belangrijke zaken. Een goede voorbereiding hierbij is gewenst. Dan kun je voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan en zul je minder stress ervaren. Op deze manier kun je efficiënt verhuizen. Hieronder geven wij meerdere tips weer om je hier zo goed mogelijk doorheen te kunnen leiden.

Tijd en geld besparen op verhuizen

Als je een verhuizing goed voorbereid, kun je veel tijd en geld besparen. Zo kun je bezuinigen op verhuisdozen en verhuishulp. Op Internet kun je goedkopere opties vinden, of je kunt er voor kiezen zelf met een Boedelbak te verhuizen. Tijd kun je besparen door je spullen efficiënt in te pakken en vooraf te inventariseren hoeveel tijd je kwijt zult zijn. Een goede planning is hierbij gewenst. We kunnen je een aantal tips geven die je kunnen helpen efficiënt te verhuizen. Zo kun je bij het inpakken van je spullen het beste goed kijken waar je alles in doet. Label iedere doos en verzin een goede plek in huis waar je deze neer kunt zetten. Let bij het inladen op de volgorde, wat er als eerste uit moet, zal er als laatste in gaan. Zet de dozen bij het uitladen direct in de goede kamer, dit voorkomt gesleep. Het is ook handig de slaapkamer als eerste gereed te maken, of een andere alternatieve uitrust plaats. Zorg voor een kamer waar u even tot rust kunt komen zonder dat er overal verhuisdozen staan. Dit zorg voor rust en organisatie. Naast het inpakken van de spullen zijn er ook nog andere zaken die geregeld moeten worden. Denk hierbij aan zaken die opgezegd moeten worden bij de oude woning, zoals adreswijzigingen bij verschillende instanties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zorginstellingen. Verder geven wij je nog een aantal tips mee om je spullen zo goed mogelijk in te pakken.

Efficiënt inpakken

Eén van de dingen die je het beste kunt doen, is je servies in te pakken met handdoeken. Dit zorgt voor extra stevigheid. Zo kun je het beste 2 of 3 borden in een handdoek wikkelen, en deze dicht plakken met verpakkingstape. Zo bespaar je inpakpapier en ruimte in je verhuisdozen. Bovendien moeten je handdoeken toch mee verhuizen, dus kun je dit gelijk al combineren. Verder kun je je borden ook verticaal in de doos plaatsen om het risico op breken kleiner te maken. En je kunt je glazen met sokken inpakken om ze minder snel stuk te krijgen. Voor je andere spullen geldt ook dat je dit zo efficiënt mogelijk aan kunt pakken. Zo kun je bijvoorbeeld je boeken vervoeren in een rolkoffer. Boeken zijn namelijk één van de zwaarste spullen die je verhuist, en op deze manier breng je je rug minder schade toe en houdt je nog wat energie over. Tevens geldt hier het feit dat je je rolkoffers toch mee moet nemen, dus vang je hier weer twee vliegen in één klap. Bij het verhuizen van je meubelen kunnen we je de tip mee geven deze goed uit elkaar te halen om ze goed in elkaar te laten passen in de verhuiswagen. Let er hierbij op dat je de schroeven in kleine zakjes opbergt. Als je je elektronische apparaten verhuisd, is het handig in de gaten te houden waar je je snoeren opbergt. Je kunt ook het beste een foto maken van de achterkant van de apparaten, om te weten waar je de snoeren moet insteken na je verhuizing.
Als je gaat verhuizen kun je ervoor kiezen dit helemaal zelf te doen, of deels uit te besteden aan een bedrijf wat hier gespecialiseerd in is en je hierbij kunt helpen. Een voorbeeld hiervan is Ontruiming woning. Zij kunnen je helpen met verhuizen, maar ook kijken naar de andere zaken die geregeld moeten worden. Als je woning namelijk geheel ontruimd wordt, kunnen zij je bijvoorbeeld helpen met vloeren of tapijten te verwijderen. Je kunt hen ook inhuren wanneer je een bedrijfsontruiming gaat doen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php