Tips om je inboedel op te kopen

Als je gaat verhuizen is het handig van te voren te bekijken wat je met je inboedel kunt doen. Hieronder geven we enkele tips hierover weer.

Niet de gehele inboedel opkopen

Zo kun je er voor kiezen niet je gehele inboedel aan te bieden aan de opkoper. Als je waardevolle antieke meubelen of schilderijen bezit kun je overwegen hiermee naar een veiling te gaan of naar een antiquair. Maar ook in dat geval kun je dit met een opkoper regelen om het voor je op een veiling aan te bieden. En oud goud in sieraden levert tegenwoordig ook een mooi bedrag op als je deze zelf aanbiedt bij een goud inkoper.

Erfenis

Als de woning ontruimt wordt vanwege een sterfgeval en wanneer de inboedel onderdeel is van een erfenis, is het raadzaam goed te bepalen wat er met deze spullen moet gebeuren. Zo kun je het beste goed overleggen met erfgenamen hoe je de inboedel verdeeld. De rest zou je kunnen verkopen. Hierbij moet je rekening houden met het feit dat een inboedel opkoper niet geïnteresseerd is in tweedehands meubelen die al uit elkaar vallen als je er naar kijkt.

Gratis

Wanneer het meubilair helemaal versleten is en de spullen gedateerd zijn dan kan het zomaar zijn dat de spullen nauwelijks iets opleveren. De opkoper zal dan niet geïnteresseerd zijn om een bod te doen. Natuurlijk zal hij wel bereidt zijn om de woning te ontruimen en eventueel zorgen voor de afvoer van het meubilair, maar dan wel tegen extra kosten. Je kunt er ook voor kiezen spullen van weinig waarde aan arme studenten of familie aanbieden die dit kunnen gebruiken. Bovendien kun je een deel van de inboedel die elektronica betreft, ook verkopen aan gespecialiseerde winkels die nu overal in Nederland opduiken. Je moet hierbij wel opletten dat ze nog in een goede staat verkeren.
Er zijn verschillende bedrijven die inboedel kunnen opkopen. Zo kun je kijken op http://www.opkoper.nu/ of op marktplaats zoeken naar personen die zich hiermee bezig houden. Wanneer je nog hulp nodig hebt bij een woningontruiming kun je het volgende bedrijf hiervoor inschakelen. Zij werken door het hele land heen en ze bieden eerst hun diensten aan waardoor je pas later hoeft te betalen en zekerheid hebt van een goed geleverde service. Kijk voor meer informatie maar op Huisontruiming.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php