Wat zijn WTW filters en waarom zou je het moeten hebben?

Tegenwoordig zijn de nieuwbouwprojecten allemaal uitgerust met een WTW-systeem waarin de WTW filters door middel van ventilatie warmteterugwinning realisseert. Dit zorgt voor een gebalanceerd ventilatie systeem in je huis. Deze systemen zijn dan uitermate geschikt om een gezond en comfortabel binnenklimaat te creëren.

Maar hoe zorgt het WTW-systeem er dan voor dat zo’n fijn binnen klimaat gerealisseerd wordt? Dat komt omdat de WTW filters als het ware de gebruikte lucht uit het huis zuigt en de ‘nieuwe’ frisse lucht naar binnen blaast. Het fijne aan zo’n systeem is dat het de warmte gebruikt van de gebruikte lucht, dit gebeurt via de warmtewisselaar. Deze warmte wordt namelijk gebruikt om de nieuwe lucht opnieuw te verwarmen. De warmte gaat dus niet naar buiten en daarmee verloren, maar wordt hergebruikt. Zo gaat er geen warmte verloren! Uiteindelijk zul je dit zien in de energiekosten, want zoals je misschien als voorspelt.. dit is energiebesparend!

Een ander voordeel aan het systeem is dat je de luchtstromen niet voelt. Er ontstaat dus ook geen tocht.

Het enige waar u eens in de zoveel tijd aan moet denken is de wtw filters vervangen. De filters zorgen er namelijk ook voor dat er geen stof in het binnenklimaat komt. De lucht wordt dus ook nog gezuiverd! Dit zorgt er wel voor de filters die in het systeem zitten eens in de zoveeltijd vervangen moeten worden. Hiermee voorkom je extra onderhoud en dus onnodige kosten. Daarnaast weet je dat het binnenklimaat gezond en prettig blijft!

Opzoek naar een wtw filtershop? Wtw-filtersonline.nl is een van de webshops die hier gespecialisseerd in is. Ze helpen je graag verder met vragen over dit onderwerp.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php