Interieur trendwatch 2018

Nu het zomerseizoen weer afgelopen is en iedereen wat meer tijd binnen besteed zijn veel mensen weer op zoek naar upgrades voor de woon en eetkamer.

De meest opvallende verandering in een eetkamer is natuurlijk de tafel, de meest onderschatte maar wel opvallende verandering zijn stoelen voor aan de eettafel. Nieuwe eetkamerstoelen, iets wat bij veel mensen ertussendoor schiet. De vraag is natuurlijk waar wil je heen met de eetkamer, het is de plek in het huis waar iedereen na een werk- of schooldag bij elkaar komt en of u kiest voor zwarte of witte eetkamerstoelen kan een belangrijke factor zijn voor de sfeer in huis.

In 2017 waren de interieurtrends wat volwassener, in 2018 is het juist trendy om het allemaal wat speelser te houden, ton sur ton: het combineren van kleuren die in het kleurenpalet dicht bij elkaar liggen is hip, daarnaast gaan sommige designers zo ver als colorblocking: het combineren van sterk contrasterende kleuren die in veel scenario’s niet bij elkaar zouden passen.

Een andere belangrijke trend van 2018 is het terug laten komen van onbewerkt houten in elementen van het interieur. In oudere huizen waar authentieke elementen nog blootliggen is het een aanrader om ervoor te zorgen dat deze elementen eruit springen. Het leggen van nadruk op dit soort oude houten elementen kan men doen door bijvoorbeeld de verf af te schuren en “naakt” te laten of door een lichte whitewash aan te brengen.

Typografie en geometrie zijn nog steeds hot in 2018, een tekst op een muur of een gallery wall zijn mooie manieren om een hip element toe te voegen aan het interieur!

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php