Rolsteiger kopen

Wil jij graag een uitstekende rolsteiger kopen? Dan ben je hier aan het goede adres! Wij hebben de allerbeste rolsteigers op voorraad. Een rolsteiger is een steiger op wielen, die je dus zeer gemakkelijk kunt verplaatsen. Hierdoor wordt het gebruiksgemak een stuk groter en dus zal jouw project een stuk soepeler verlopen! Overigens kun je door de speciale zwenkwielen met spindel de rolsteiger ook op oneffen ondergronden gebruiken. Wij hebben vele verschillende uitvoeringen rolsteigers op voorraad, dus voor elk budget en voor alle voorkeuren hebben wij wel een geschikte optie. Neem gerust een kijkje op onze webshop!

 

Wat is een rolsteiger precies?

Een rolsteiger is dus letterlijk een steiger op wielen waardoor je deze gemakkelijk kunt verplaatsen. Het kopen van een rolsteiger is erg handig voor projecten waarbij je je constant op andere plekken in de hoogte moet werken! Dit is in tegenstelling tot een normale steiger, die veel moeilijker zijn te verplaatsen. Doordat een rolsteiger gemakkelijk te verplaatsen is, is het meestal ook van lichter materiaal gemaakt, namelijk van aluminium in plaats van staal. Ook zijn ze over het algemeen wat kleiner vergeleken met normale steigers. Hierdoor zijn ze zeer gemakkelijk op te bouwen! Dit zorgt ervoor dat een ervaren bouwvakker de rolsteiger mag opbouwen samen met zijn minder ervaren collega’s, in tegenstelling tot een vaste steiger.

 

Veilig gebruik van een rolsteiger

Bij alle bouw- of renovatieprojecten staat natuurlijk veiligheid voorop, vooral bij projecten waarbij je in de hoogte moet werken op een steiger, of dit nu op een vaste steiger of een rolsteiger is. Hiervoor kun je een aantal belangrijke veiligheidsrichtlijnen volgen. Zet bijvoorbeeld de rolsteiger altijd op een stevige en vlakke ondergrond, en plaats stabilisatoren op de grond. Beklim ook altijd de steiger vanaf de binnenkant, nooit vanaf de buitenkant. Bij een rolsteiger is het tevens van belang dat je ten alle tijden de wielen op de rem zet voordat je de rolsteiger beklimt.

 

Voorschriften voor het verplaatsen van de rolsteiger

Het grootste voordeel van een rolsteiger is uiteraard het feit dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen met de wielen. Hierbij moet je echter wel bepaalde voorschriften strikt volgen. Zo is het belangrijk dat je de rolsteiger lager dan 8 meter maakt voordat je hem verplaatst, en dit moet altijd gebeuren met minimaal 2 personen. Ook moeten alle mensen van de rolsteiger af als je deze gaat verplaatsen. Kijk ook uit met kabels, gaten en andere oneffenheden op de grond; voor een veilig verplaatsproces is een vlakke ondergrond het beste. Echter is gebruik op een oneffen ondergrond ook mogelijk door de zwenkwielen met spindel, waardoor verschillen in vloerhoogtes worden opgevangen.

 

Een geschikt rolsteiger kopen

Ga je dus een rolsteiger kopen? Je zult er zeker geen spijt van krijgen, want het gebruiksgemak is vele malen groter dan bij een vaste rolsteiger! Tevens zijn er vele soorten rolsteigers te vinden, in verschillende hoogtes en in verschillende materialen. Ook kun je tegenwoordig specifieke onderdelen van de rolsteiger kopen, of een tweedehandse als je wat minder geld wilt uitgeven. Wij assisteren je in ieder geval graag bij het kopen van de geschikte rolsteiger voor jouw bouw- of renovatieproject!

 

Kijk voor meer info op Rolsteiger.net

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php