Tips om aan de slag te gaan met heggenschaar voor een mooie heg

Het bloeiseizoen is inmiddels al weer volop begonnen en dit betekent snelgroeiende takken, balderen en andere uitsteeksels die va jouw heg een heel oerwoud kunnen maken. Tijd om aan de slag te gaan met een heggenschaar, zodat jouw heg er binnenkort weer mooie en strak bij staat! Wij geven jou een paar tips om aan de slag te gaan met een heggenschaar.

  1. Gebruik de juiste soort heggenschaar

Je hebt meerdere soorten heggenscharen, zoals de handmatige heggenschaar, de elektrische heggenschaar en de benzine schaar. Maar welke heb je nou nodig? De makkelijkste en goedkoopste heggenschaar is de handmatige. De handmatige schaar is vooral bedoeld voor kleine takjes. Dikke takken kun je er niet goed mee afknippen. Bovendien wordt het mes dan bot. Het is goedkoop in aanschaf, snel en efficiƫnt, maar is fysiek wel het meest belastend.

Voor het knippen van normale takken en tevens ook kleinere takjes is de elektische heggenschaar het meest geschikt. Deze is iets duurder in aanschaf (alsnog vrij goedkoop), maar vereist weinig onderhoud en maakt ook niet veel herrie. Het gewicht van dit gereedschap is ook niet zo zwaar. Echter werkt het wel met een stroom of accu, dus dit betekent dat je het gereedschap moet opladen ofwel met een snoer zit.

Je hebt dan ook nog de heggenschaar die werkt op benzine. Voordeel is dat je nu niet met een snoer zit. Ook kun je hiermee grotere en dikkere takken wegsnoeien. Dit omdat deze schaar een hoger vermogen heeft. Wel is deze iets zwaarder en is de prijs ook wel hoger dan de andere twee heggenscharen.

  1. Veiligheid

Vooral met de elektrische en de benzine schaar is het belangrijk dat u zich aan de veiligheidsvoorschriften houdt. Lees deze dan ook zorgvuldig en houdt de apparaten uit de buurt van kinderen. Gebruik je de heggenschaar even niet? Haal dan ook de stroom eraf.

  1. Structuur

Voor het vermogen van het gereedschap is het belangrijk om ook te kijken naar de structuur van de messen. Zoals eerder gezegd laat u goed informeren welke schaar u nodig heeft bij uw heg. Niet alleen de motor bepaald namelijk het vermogen om takken af te snoeien. Gebruik een mes van minimaal 40 cm voor een brede heg. Voor een kleinere heg is een mes vanaf 30 cm al voldoende. Laat u altijd informeren door de winkel waar u de heggenschaar aanschaft!

Zit je na het snoeiwerk met allemaal rommel en heb je geen zin om dit met de hand op te ruimen. Kies dan bijvoorbeeld voor een bladblazer waarmee u gemakkelijk de takken en bladeren wegblaast! Succes met snoeien!

heggenschaar

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php