Kies uit veel verschillende woonstijlen

Ben jij op zoek naar verfrissende interieurtips om jouw woning een stuk aangenamer te maken? Hier vind je tips over diverse woningstijlen, waarmee jij jouw woonkamer kunt omtoveren tot een eenheid. Of je nu een voorkeur hebt voor een rustgevende uitstraling, of juist voor erg gemoedelijk of energiek, met deze tips wordt dat gegarandeerd een stuk makkelijker kiezen.

Rust op z’n Aziatisch

Eén van de meest sfeervolle woningstijlen is de Aziatische stijl. Deze stijl, beïnvloed door de culturen van bijvoorbeeld China, Korea en Japan, zorgt er gegarandeerd voor dat jij een rustig gevoel krijgt als jij op de bank zit. Dit betekent niet dat jij wandtapijten met draken hoeft op te hangen en het eetgerei voor eetstokjes hoeft om te wisselen, maar je juist door bepaalde elementen laat inspireren. Denk hierbij aan siervolle Aziatische verlichting, typisch Aziatische ornamenten of Japanse schotten van papier. Denk bij ornamenten niet alleen aan een leuk bonsaiboompje, want ook een oriëntaalse vaas kan bijdragen aan het interieur. Let wel dat je niet te veel accessoires aanschaft, want bij deze stijl geldt dat minder juist meer is.

Een opkikker als kamer

Als je juist niet van rustgevende kleuren houdt, maar juist meer van de opgewekte kleuren bent, kun je ook nadenken over deze huisinrichting interieurtips. Een extra vrolijke sfeer aan je woning bereik je al snel door op prominente plekken in de kamer felle kleuren toe te voegen aan het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een felrode boekenkast, of knalgele vazen op de vensterbank. Als alleen het gebruik van felle, frisse kleuren jou niet ver genoeg gaat, kun je ook extra verfrissende elementen toevoegen, geïnspireerd door de Afrikaanse culturen.

Gezellig en landelijk

Als je het liever wat dichter bij huis zoekt en juist houdt van gezelligheid, zijn deze interieurtips voor jou. Een extra landelijk gevoel in huis zorgt voor een rustgevend, vertrouwd en gezellig sfeertje. Dit kun je bereiken door gebruik te maken van natuurlijke kleuren, zoals bruintinten, maar ook door kleuren niet te fel over te laten komen. Ook hier is het belangrijk om deze stijl overal in terug te laten komen, bij alle accessoires, zoals kaarsen, spiegels en vazen. Denk ook aan een gezellig tapijt.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php