Ga voor een landelijke uitstraling

Actium beheert de nodige woningen in en rond Drenthe en dan met name voor socialenhuisvestigingen. Het hart van het noorden wordt het ook genoemd, deze omgeving staat bekend om zijn heerlijke en rustige woonomgeving. In het hart van het noorden bevinden zich enkele prachtige cultuurhistorische landschappen wat de huizen van Actium tot een landelijke allure brengen.

 

Wanneer je gaat voor een woning bij Actium is het natuurlijk passend om te gaan voor een landelijk huis. Een landelijk huis typeert zich aan een aantal voorwaarden, natuurlijk een mooi terras, misschien een rieten dak en natuurlijk hout, veel hout! Kies bijvoorbeeld voor een houten vloer, dan bedoelen we geen te strakke vloer die luxe uitstraalt maar een houten vloer van grof hout die niet beschermt is met wax.

 

Nu denk je waarschijnlijk, hoe houd ik mijn houten vloer mooi wanneer hij niet in is gevet. Daarom hierbij een paar tips om je vloer schoon te houden:

Trek je schoenen uit: bij binnenkomst is het altijd van groot belang om je schoenen uit te trekken zo voorkom je krasjes op je houten vloer die er voor zorgen dat je vloer er al gauw dof uit gaat zien.

Vlekken verwijderen: het is goed om vlekken die ontstaan in de vloer door bijvoorbeeld drinken wat is omgevallen vrijwel meteen weg te halen. Gebruik hiervoor een absorberend doekje en dep de vlek weg. Ga er daarna met een vochtig doekje overheen en laat het vervolgens drogen.

Stofzuigen: Door het vaak goed te stofzuigen zorg je ervoor dat er geen vuil in de naden van de vloer komt. Zorg er ook voor dat je niks scherps onder je stofzuiger hebt denk aan bijvoorbeeld roterende borsteltjes, zo voorkom je weer de krassen in de vloer.

Niet te veel dweilen: Laatste tip, in tegen deel dat je vaak moet stofzuigen hoef je niet vaak te dweilen. Het is voor de vloer erg slecht om een plas water achter te laten na het dweilen, vermijd daarom ook het dweilen van de hele vloer, wanneer sommige stukken echt nodig zijn doe dit dat met een spray water zodat er geen water op blijft liggen.
Zo behoud je dus een mooie grove houten vloer in je landelijke huis, hiermee kun je in het hart van het noorden schitteren!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php