Is het je riool?

Bij het woordje ‘riool’ denk je misschien als eerste aan je toilet, maar alles in je huis dat met water te maken heeft staat in verbinding met het riool. Je riool is verstopt als het water niet goed doorloop of je wc niet meer goed doortrekt. Soms kan een verstopte wasbak al verholpen worden door een afvoeraansluiting schoon te maken. In ieder geval: als het maar om één verstopte wasbak gaat. Maar zijn er meerdere afvoersluitingen kapot, dan wordt het probleem iets groter. Wanneer er meerdere kapot zijn komt het water van de eerste verdieping, beneden weer uit het putje of toilet. In dat geval is het een goed idee om riool ontstoppingsbedrijf in te schakelen.

Waarom zelf je riool ontstoppen geen goed idee is
Alles in je huis wat met water te maken heeft is verbonden met het riool. Gaat er iets flink mis, dan zal je daar erg veel last van hebben zoals niet kunnen douchen, wc die niet door spoelt en wasbakken die niet doorlopen. De meeste huishoudens bezitten niet over de apparatuur die een riool service heeft. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een chemisch ontstoppingsmiddel in de afvoer weg te spoelen met de gedachte dat dit het probleem oplost, maar het tegendeel is waar. Ontstoppingsmiddelen tasten de afvoer juist aan en verstoren de werking van de rioolwaterzuivering.

Vaak is er meer aan de hand met je riool
Als je riool verstopt zit, is er vaak meer aan de hand dan wat etensresten die de boel ophouden. Zo kan het zijn dat er beschadigingen zijn aan de afvoer door het verzakken of scheuren van leidingen. Wanneer je een ontstoppingsdienst laat komen bekijken zij meteen waar de ontstopping vandaan komt door een zogeheten stankdetectie uit te voeren. Zo kunnen ze meteen zien wat de oorzaak van de ontstopping is zodat je probleem naar behoren verholpen kan worden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php