Mooi wonen met unieke vloeren

Een mooie vloer valt op, het is het eerste wat indruk maakt in een woning. In combinatie met passende meubelstukken en schilder- of behangwerk vormt de woonkamer één geheel. De keuze van je vloer hangt vaak samen met je karakter; het geeft aan wat voor persoon je bent. Met een opvallende vloer, met unieke patronen en dessins, maak je direct indruk. Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? We zetten een aantal unieke vloersoorten voor je op een rij, waarmee je in het oog springt.

Ruimte vs. type vloer

Er zijn diverse vloeren op de markt: van houtlook tot aan betonnen vloeren. De keuze van een vloer heeft niet alleen met smaak te maken, maar ook met de toepassingsmogelijkheid. Wat voor vloer past in welke ruimte? Moet hij aangelegd worden in een badkamer, woonkamer, keuken of slaapkamer? Bij een vloer voor in de badkamer of keuken moet je rekening houden met de vochtbestendigheid. Bij het aanschaffen van een vloer moet je goed weten aan welke eisen deze moet voldoen.

Populariteit van PVC

De vraag naar PVC vloeren blijft maar stijgen. En wij weten ook waarom. Deze vloer is een echte nabootsing van een houten vloer. PVC vloeren zijn geluiddempend, duurzaam en eenvoudig te onderhouden. Daarnaast zijn PVC vloeren van hoogwaardige kwaliteit. PVC vloeren bestaan uit meerdere lagen wat zorgt voor loopgemak, comfort en slijtvastigheid. Dus optimaal genieten van je kwaliteitsvloer in huis! Ze zijn in meerdere dessins en kleuren verkrijgbaar. Wil je alvast inspiratie op doen? Bekijk hier de collectie PVC vloeren.

Inspiratie voor vloeren; anno 2017

De vloerentrends van 2017 trekken echt de aandacht. Dit is het jaar waarin er vooral gespeeld wordt met contrasten, dessins, materialen en kleuren die het perfecte plaatje creëren. Wat is de trend van dit jaar?

Geometrische vromen

Net als in 2016 zijn geometrische vloerenontwerpen niet weg te denken in 2017. Consumenten kiezen tegenwoordig steeds meer voor unieke en eigenzinnige vloeren. Geometrische vormen, zoals driehoeken of vierkanten, komen niet alleen voor in behang, woonaccessoires of banken, maar ook steeds meer op vloeren. En ook in 2D en 3D dessins! Met een vloer voorzien van geometrische vormen geef je een ruimte een opvallende en vooral eigentijdse uitstraling.

Tip: een combinatie van tegels en hout is ook aan te bevelen. Een geometrische vloer werk je goed af met strakke meubelstukken.

Grey is the new black!

Grijs, grijs en nog eens grijs. Grijze vloeren worden steeds populairder en ze gaan zich nog meer uitbreiden. Het is niet alleen de grijze vloer die sterk in opkomst is, maar ook de woonaccessoires die voorzien zijn van deze kleur. Een grijze vloer kan je onderverdelen in diverse types: licht tot donkergrijze vloeren. Met een grijze vloer creëer je een moderne en strakke uitstraling. Met de combinatie van wit, zwart en felle kleuren zoals rood of geel, krijgt jouw woonruimte een strakke uitstraling.

Afmaken met rondingen

Geen ronde vloeren, maar ronde accesoires die je vloer en uitstraling een zachtere sfeer geven. Een ronde salontafel of een rond vloerkleed. In 2017 wordt dit steeds meer gebruikt voor het binnenhuisinterieur.

Goed advies

Ongeacht naar welke woonwinkel je op bezoek gaat voor een showroomrondleiding, laat je altijd goed adviseren. Vraag naar de mogelijkheden en stel vooral lastige vragen. Hiermee voorkom je teleurstellingen na je aankoop en ben je op de hoogte van de voordelen of nadelen van een vloersoort. Zo kan je eindeloos genieten van je eigenzinnige interieur!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php