Tips om een keuken te kiezen

Als je een keuken wilt aanschaffen, komen er veel zaken bij kijken. Voorop staat het feit dat je er één koopt voor een langere tijd, dus dat je er goed over na moet denken welke je aanschaft. Wij geven je verschillende tips om zo goed mogelijk te kunnen adviseren voor het nemen van een beslissing.

Stel een wensenlijst samengewerkt

Allereerst is het handig te bedenken waar je nieuwe keuken aan moet voldoen. Dat kun je bedenken als je kijkt naar je huidige keuken en nagaat waar het hier aan schort. Heb je bijvoorbeeld veel onderkastjes met legplanken gehad, dan is de kans groot dat je keukenkastjes vaak opgeruimd moesten worden. Dit kan handiger met ladekasten, hiermee houdt je beter overzicht en kun je overal makkelijker bij.

Kies je stijl

Hierbij draait het meer om het uiterlijk van de keuken. Design, kleur en materialen komen hierbij om de hoek kijken. Bedankt van te voren welke soort keukens je aanspreken. Heb je een landelijke, romantische of klassieke smaak, dan kun je de modernere keukens bijvoorbeeld links laten liggen. En welke materialen spreken je aan? Houdt je van hoogglans, hout of kunststof?

Kies je apparatuur

Hierbij is het belangrijk na te gaan hoe je graag wilt koken. Op gas koken is bijvoorbeeld een goedkope manier van koken, maar het heeft als nadeel dat een gasfornuis moeilijk schoon te maken is. Een gas- op- glas kookplaat is een goed alternatief, deze kookt sneller en is makkelijker te reinigen, echter is het wel een duurdere optie. Verder moet je natuurlijk bedenken dat een koelkast, een vriezer en een oven ook belangrijk zijn om aan te schaffen.

Hoeveel opbergruimte heb je nodig?

In je keuken moet je natuurlijk servies, pannen, tafellinnen, etenswaren en kruiden kunnen opbergen. Wanneer je al een keuken hebt, dan kun je bijvoorbeeld globaal het aantal meters kastruimte tellen dat je in gebruik hebt. Is dit genoeg, of kan het misschien handiger of slimmer? Een keukenspecialist kunt je hierbij ook helpen.

Kies je opstelling en indeling

Ook hierbij is het handig een keukenspecialist te raadplegen. Als je een ontwerpschets van de keukenruimte aan hem of haar laat zien, kan deze persoon bekijken hoe de verschillende afmetingen bij elkaar passen, en op welke hoogte aansluitingen voor gas, water en elektriciteit zich het beste kunnen bevinden.
Ook is het raadzaam na te denken over de indeling. Zo zie je veel L- opstellingen, maar deze zijn niet altijd praktisch. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een U- vormige keuken of een kookeiland. In deze keukens heb je namelijk alles binnen handbereik. Ook kun je alvast nadenken waar je de apparatuur neerzet; waar je je oven en koelkast bijvoorbeeld plaatst.
Tenslotte is het ook belangrijk na te gaan hoeveel geld je precies uit wilt geven aan een keuken. Zo kom je niet voor ongewenste verassingen te staan. Als je minder geld te besteden hebt kun je er ook voor kiezen je huidige keuken te renoveren zodat deze verbeterd wordt. Ook moet je altijd goed de betreffende offertes controleren.
Op de website Landelijke keukens van kun je verschillende keukenstijlen bekijken. Ook kun je ze in het echt bekijken in een showroom. Verder worden hier ook andere meubelen verkocht.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php