5 tips voor een natuurlijk interieur

5 tips voor een natuurlijk interieur

Wanneer er weer een jaar voorbij gaat en een nieuw jaar zijn intrede doet, worden ook de trends voor het nieuwe jaar bekeken. In 2017 zagen we duidelijk dat warmte en natuur veel terug kwam in onze interieurs. Dat is dit jaar niet veel anders. Woonkamers worden vol gezet met planten en het natuurlijke zien we ook terug in de materialen die gebruikt worden, in zowel accessoires als de grote meubelstukken. Hoe zorg je voor een natuurlijk interieur? Dat lees je hieronder!

1. Kleuren

Allereerst hebben kleuren een grote invloed op de mate waarin het natuurlijke terug te zien is in je interieur. Kleuren zoals groen, bruin, donkerblauw en aubergine geven het interieur direct een natuurlijke uitstraling. Kies dus bijvoorbeeld voor een groene bank, verf de muren wit en voeg bruine meubelen toe aan het interieur en je zult merken dat het interieur direct een natuurlijke uitstraling krijgt!

2. Natuurlijke en klassieke materialen

Ook wat betreft materialen kan het niet gek genoeg. We zien steeds meer meubels en accessoires terug die van natuurlijke materialen, zoals brons, marmer, hout en wol worden gemaakt. Combineer diverse materialen voor een speelse uitstraling. Ook zien we veel velvet (fluweel) terug in de interieurs. In grote meubelstukken, maar ook als detail in accessoires voor een warme en klassieke uitstraling.

3. Planten

Van vetplanten tot hangplanten en weer door naar grote planten, ze zijn nog steeds niet uit ons interieur weg te denken. Sterker nog, ze worden alsmaar populairder. De grote vloerplanten met grote bladen zijn momenteel het meest populair. Naast echte planten in het interieur, zien we ook steeds meer planten als prints op bijvoorbeeld stoffen en posters. Dé manier om de natuur in huis te halen.

4. Haarden en kachels

In een natuurlijk interieur kunnen haarden en kachels niet achter wegen blijven, want wat is er natuurlijker dan vuur en vooral de warmte van vuur? Haarden en kachels zijn tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten te krijgen. Er is dus voor ieder wat wils. De meest natuurlijke variant van de kachel is natuurlijk de houtkachel, die een prachtig vuurbeeld laat zien door de branding van hout. Bekijk hier de mooiste houtkachels (https://www.superkachels.nl/houtkachels).

5. Dieren

Tot slot kun je er voor kiezen om dieren in huis te halen. Hiermee bedoel ik geen huisdieren, maar bijvoorbeeld schapenkleedjes of hertengeweien. Dit draagt bij aan warmte en sfeer in huis.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php