Kantoorinrichting in 2017

Innovatie in de bedrijfsvoering van bedrijven zorgen ervoor dat de kantoorinrichting ook vernieuwd moet worden. Er wordt tegenwoordig steeds meer aandacht besteed aan het complete design van een kantoor. Met als doel een aangename en productieve werkplek te creëren voor het personeel. Hieronder beschrijven we enkele designtrends.

  1. Comfortabele werk- of overlegplek

Twee banken tegen over elkaar, een bureau ertussen en hoge leuningen die een muur vormen om een afgesloten werk- of overlegplek te vormen is super populair op het moment. Even snel met een collega brainstormen of gewoon een kort overleg. De hoge leuningen zorgen voor een rustige sfeer en dit is perfect in grote kantoorruimtes. Ook het hebben van een comfortabele bureaustoel zal de werkplek al stuk aangenamer maken voor werknemers.

 

  1. Geïntegreerde technologie

Tegenwoordig zijn er bijna geen banen meer waar geen technologie gebruikt wordt. Toch blijft het kantoormeubilair achter in deze ontwikkelingen. Het netjes verwerken van stroomkabels is al een mooi pluspuntje. Maar een bureau die je laptop of tablet automatische oplaadt wanneer deze op het bureau ligt is iets wat we steeds vaker zien. Een bureau met een touchscreen erin verwekt, het klinkt misschien als toekomstmuziek, maar dit soort samensmeltingen zullen de komende jaren realiteit worden.

 

  1. Hard werken vraagt om ontspanning

Hard werken gecombineerd met relaxen op zijn tijd is de beste combinatie die er is. Bedrijven spelen hierop in door speciale ruimtes in te richten waar medewerkers even kunnen relaxen of zich juist extra kunnen concentreren op een belangrijke taak. Diverse ruimtes met allemaal een andere werksfeer zijn de zogenaamde ‘break-out-rooms’. Deze ruimtes waren afgelopen jaar razend populair en worden steeds vaker ingezet door werkgevers. Een van de belangrijkste redenen om zo’n plek in te richten is om de informele interactie tussen medewerkers te bevorderen. Een goede teamsfeer bevorderd de productiviteit en kwaliteit van het werk namelijk.

Flexibiliteit en gezondheid staan centraal in 2017. Het hebben van een comfortabele werkplek is niet alleen prettig voor de medewerkers, maar zal uiteindelijk het bedrijf ten goede komen.

 

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php