De beste kinderdekbedovertrekken, een feest om onder te slapen

De tijd van lakens en dekentjes ligt allang achter ons, tegenwoordig heeft iedereen een dekbed, ook de baby. Voor baby’s kun je kiezen voor een dekbed of een soort slaapzakje. Dan ligt je baby zeker goed ingepakt, dat is handig als de babykamer niet veel verwarmd is.

In alle gevallen moet je erop letten dat je voor de kleintjes het dekbed niet te hoog opmaakt. De onderkant moet instopt worden onder het matras, zoals je ook zou doen met een laken en dekentje. Dan kan je baby het dekbed niet over zich heen trekken.

Welke maat kinderdekbedovertrekken?

Voor baby’s en kinderen tot een jaar of 2 zijn er dekbedjes in de maat 100 bij 135 cm. Hiervoor zijn natuurlijk zoveel schattige kinderdekbedovertrekjes te krijgen, met gezellige thema’s. Uiltjes zijn nog steeds heel erg in, en allerlei soorten retro decoratie.

Voor kinderen vanaf 2 jaar wordt meestal een groter bedje gekocht, daar past een gewone éénpersoonsdekbed op van 140 bij 200 cm.  Ook die kan je gemakkelijk instoppen aan de onderkant.

Welke kleuren zijn het beste voor de slaapkamer?

Als je kind een moeilijke slaper is, dan is het absoluut de moeite om te checken of de kleuren van de kinderkamer misschien te fel zijn. Voor je kind kan de inrichting waarschijnlijk niet bont genoeg zijn, maar de hoofdactiviteit van de kinderslaapkamer is natuurlijk slapen. En dan kun je beter kiezen voor lichtere en kalme kleuren.

Dit geldt ook voor de dekbedovertrekken. Die heb je nu eenmaal vlakbij je hoofd, denk ook aan het kussensloop. Er zijn voor kinderen veel kakelbonte dekbedovertrekjes verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld aan een thema van Spiderman of Cars. De hoofdkleuren daarvan zijn blauw/rood en knalrood. Dit zijn complementaire kleuren en kunnen heel onrustig werken. De Minions met hun geel-blauwe kleurstelling zijn ook geen aanrader.

Probeer dus de keuze van je kind een beetje in te dammen. De afbeelding kan evengoed heel gezellig zijn in lichtere kleuren. De trend met de retro decoratie en kleuren is wat dit betreft perfect want dat zijn allemaal gedempte tinten. Daar kun je heerlijk bij slapen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php