Hoe herken je een betrouwbare slotenmaker?

Door de jaren heen zijn er steeds meer slotenmakers verschenen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zit er vaak een behoorlijk verschil tussen de verschillende slotenmakers. Zo zijn er de laatste jaren namelijk steeds meer slotenmakers op de markt die helemaal niet te vertrouwen zijn. Zij hebben geen ervaring in het vak en voeren de werkzaamheden niet naar behoren uit, maar schuiven jou vervolgens wel een torenhoge rekening onder je neus. Om dit te voorkomen, is het verstandig alleen in zee te gaan met een betrouwbare slotenmaker. Maar hoe herken je en betrouwbare slotenmaker?

Doe research
Indien jij nog niet eerder een slotenmaker hebt ingeschakeld, heb je waarschijnlijk geen voorkeur. Grote kans dan dat je op het internet gaat zoeken en contact opneemt met de eerste de beste slotenmaker die je tegenkomt. Dit is echter niet verstandig, zeker niet wanneer je via zoekmachines zoekt naar een slotenmaker. De eerste resultaten in een zoekmachine zijn altijd betaald en hier richten malafide slotenmakers zich vaak op. Heb je een slotenmaker gevonden? Doe dan eerst wat research en kijk of je een Nederlands adres met bijbehorend telefoonnummer kunt vinden. Is dit het geval? Grote kans dan dat een slotenmaker betrouwbaar is.

Professionele uitstraling
Iemand die zijn geld verdient als slotenmaker, heeft vaak een professionele uitstraling. Betrouwbare slotenmakers zijn doorgaans dan ook te herkennen aan reclame-uitingen. Vaak staat de naam van het bedrijf waarvoor de slotenmaker werkt op zijn bus en soms draagt hij ook kleding met deze naam erop. Tevens heeft een betrouwbare slotenmaker vrijwel altijd een grote collectie gereedschap, waarmee hij vrijwel iedere probleem op kan lossen. Bij malafide slotenmakers is dit vaak allemaal niet het geval.

Normale tarieven
Een slotenmaker inschakelen kost geld, dat is logisch. Toch zitten er tussen slotenmakers onderling nog behoorlijke verschillen in de tarieven die zij hanteren. Op basis van de tarieven kun je betrouwbare en malafide slotenmakers vaak vrij eenvoudig uit elkaar houden. Zo hanteren malafide slotenmakers extreem hoge tarieven voor hun werkzaamheden, terwijl betrouwbare slotenmakers een normaal tarief hanteren. Voordat een slotenmaker aan het werk is, is het dus verstandig om prijsafspraken te maken. Op deze manier voorkom je dat je uiteindelijk een hoge rekening ontvangt. Malafide slotenmakers zijn vaak niet happig op dergelijke afspraken en zij doen vaak geheimzinnig over hun tarief. Betrouwbare slotenmakers vertellen jou direct wat het je gaat kosten en doen verder niet moeilijk over deze prijs.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php