Drukke motieven op de muren

Je ziet ze tegenwoordig overal: blad- en bloemmotieven. Je kunt geen woonblad openslaan, geen woonprogramma op tv aanzetten of ze zijn er. In allerlei kleuren, vormen en maten.

Bij een make-over programma op tv was zelfs een hele woonkamer omgetoverd in een bloemenzee… Ik bleef me na afloop maar afvragen of na een jaar die mensen nog blij zouden zijn met hun drukke patronen op de muur.

Ik weet niet wat ik er van moet vinden om zo’n voorstel voor een interieur te doen. Het zwart-wit patroon kan ik nog wel waarderen. Maar ook dat: met mate toegepast in een interieur.

Eigenlijk ben ik een voorstander van een rustige basis. De muren in offwhite en de meubelen in een rustige basiskleur. Denk aan lichte aardetinten, hout, wit en zwart met als blikvanger een mooie bank in een felle kleur of bijvoorbeeld één muur met een gek, vrolijk of bijzonder behang. Je kunt ook deze muur een kleur geven in een contrasterende kleur of juist (om het wat rustiger te houden) dezelfde kleur als bijvoorbeeld de bank.

Maar wat als je toch mee wilt doen met de drukke bladeren & bloementrend?

Wat je kan doen is met de accessoires helemaal los te gaan. Koop leuke kaarsen, vazen, beeldjes, kussentjes… allemaal met die motieven. In dezelfde kleur of, als je durft, in verschillenden kleuren. Als je dan de trend zat bent kun je gewoon nieuwe accessoires kopen. Zo zit je niet vast aan een paar dagen behangen of opnieuw verven.

Want wees eerlijk, als je eenmaal een stijl in je huis hebt uitgekozen zal je dit niet snel veranderen. Tenzij je verhuist. Dan is het altijd een leuke reden om ook een nieuw interieur uit te zoeken.

Ben je op zoek naar meer tips over verbouwen? Bekijk dan de website “Bouwenklussen.nl.”Op deze website kan je verschillende tips en trends vinden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php