Een (nieuwe) overkapping in uw tuin

Je ziet het steeds vaker in een achtertuin. Een overkapping. Hoe komt dit? Mensen leven steeds meer buiten en we merken dat de tuin echt een verlening wordt van het woongedeelte. Hoe fijn is het dan dat je buiten kunt leven, maar wel met de luxe dat je overdekt zit? Juist dat is heel fijn. Een overkapping zorgt er niet alleen voor dat je overdekt zit, maar het zorgt er ook voor dat je uit de wind kunt zitten. Er zijn tal van mogelijkheden. De een wil een wat simpelere uitvoering en de ander wil een tweede woonkamer creëren in de achtertuin. Wat je ook kiest het is van belang om van te voren goed te bedenken wat voor een functie de overkapping gaat hebben. Hieronder een kleine selectie van de mogelijkheden van een overkapping.

Soorten overkapping

Wanneer je achtertuin niet zo heel erg groot is, kun je ervoor kiezen om een prieeltje neer te zetten. Hierdoor zit je vrij, maar toch ook lekker beschut. Een prieel wordt vaak tegen een schutting of schuur aangezet. Wat natuurlijk ook een mogelijkheid is, is dat je de overkapping ‘los’ in je achtertuin zet. Een romantische uitstraling en dit kun je extra versterken door de palen te laten bekleden met klimplanten.

Daarnaast kun je ook kiezen voor de overkapping waarbij je die tweede woonkamer in je achtertuin creëert. Wat we ook steeds vaker zien is de overkapping in combinatie met een berging. Omdat we steeds meer buiten zijn, hebben we ook meer spullen om op te bergen. Denk hierbij aan die extra tuinset met kussens die je onder je overkapping zet, de spulletjes om de overkapping gezellig aan te kleden, plantenbakken of misschien wel je fietsen. Door te kiezen voor een combinatie van een overkapping en berging sla je twee vliegen in een klap. Je hebt die mooie overkapping die je graag wilt en je hebt die extra opbergruimte voor al je extra spullen. Het is niet alleen functioneel, maar doordat je die combinatie maakt, benut je de ruimte achter thuis optimaal.

Dit is nog maar een kleine selectie van de verschillende mogelijkheden die je hebt. Ga naar een specialist om je te laten adviseren en kom zo samen tot de voor jullie perfecte overkapping.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php