Hoe kies ik een nieuwe keuken?

Heb je net een huis gekocht en is de ingebouwde keuken sterk verouderd? Dan is het geen overbodige luxe om een nieuwe keuken uit te zoeken. Wat voor keuken dit uiteindelijk wordt beslis jij natuurlijk helemaal zelf. Maar het is in ieder geval verstandig om rekening te houden met een aantal belangrijk onderdelen, zoals de beschikbare ruimte in je woning, of je een koop- of huurwoning hebt en het beschikbare budget.

 

Persoonlijke smaak

Je interieur is een weergave van jouw stijl. Dus ga ook op zoek naar een keuken die helemaal voldoet aan jouw wensen en smaak. Bezoek een aantal showrooms en kijk eens goed rond op internet wat er tegenwoordig allemaal wordt aangeboden. Je zal snel zien dat er voor iedereen wel iets is. Want ga je juist voor een klassieke keuken? Of wil je het liefst elke dag kokkerellen te midden van allerlei moderne apparatuur?

 

Komen jij en je partner er niet helemaal uit? Kom elkaar dan iets tegemoet. Kies bijvoorbeeld voor een moderne keuken in verder een neutrale kleur. Ieder van jullie mag dan iets toevoegen aan deze keuken wat je er echt in wilt hebben. Bijvoorbeeld een oven op ooghoogte of een knalgroene koelkast.  

De ruimte in je woning

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe keuken, is het altijd belangrijk om de beschikbare ruimte en het type woning in je achterhoofd te houden. Wil je graag een kookeiland, maar heb je in je woning maar een keuken van een paar vierkante meter? Dan moet je op zoek naar een alternatief. Wanneer je een koopwoning hebt, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om met de komst van een nieuwe keuken ook gelijk te gaan voor een verbouwing. Dit is natuurlijk een project van een paar maanden, omdat er waarschijnlijk muren uitgebroken moeten worden en je door een specialist een aantal leidingen moet laten verleggen. Maar het biedt mogelijkheden.

 

Met een huurwoning gaat dit iets anders, omdat je niet zomaar mag verbouwen en andere grote veranderingen aan mag brengen. De kans zit er ook in dat je via de woningstichting een aantal keuzes voor een nieuwe keuken krijgt voorgeschoteld. In dit geval kan je alsnog een klein eilandje in je keuken maken door zelf een klein tafeltje in de keuken te zetten met een paar stoeltjes. Of maak, als hier ruimte voor is, een barretje bij het aanrecht. Het is niet echt een kookeiland, maar komt wel in de buurt van het idee.

 

Het budget

En dan is er nog het budget. Hoewel we dit als laatste noemen, is dit zeker niet het minst belangrijk. Breng daarom vooraf ook goed in kaart wat je nieuwe keuken mag kosten en hoeveel procent je eventueel over dit budget heen mag komen. Vind je het lastig om binnen het beoogde kostenplaatje te blijven? Dan kan je nog een aantal manieren bedenken om te besparen. Installeer de keuken bijvoorbeeld zelf in plaats van een vakman in te schakelen. Of vraag een familielid of iemand uit je vriendengroep die hier heel handig in is. In ruil voor de hulp zorg jij voor een heerlijk diner, die je natuurlijk klaarmaakt in je gloednieuwe keuken.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php