Hippe raamvitrage

Vitrage voor de ramen is al sinds jaar en dag voor veel interieurs een gebruikelijke raamdecoratie. De jaren ’60 en ’70 werd veel de gehaakte vitrage gebruikt. Deze werd in de vorm van een “valletje”, aan de bovenzijde van het raam bevestigd. Tegenwoordig wordt hippe vitrage ook wel “in between” gordijnen genoemd. Deze vitrage zit eigenlijk tussen de dunne vitrage en overgordijnen in. Wanneer je ze helemaal sluit wordt de woonruimte afgeschermd tegen felle zon. Tijdens de avonden voorkom je nieuwsgierige blikken. Het geeft dus veel privacy om hippe raamvitrage aan te schaffen.

Luchtige vitrage

Vitrage geeft het interieur nét even een extra dimensie. Ze stralen luxe uit en zijn functioneel omdat ze kunnen worden gesloten. Hippe raamvitrage is kamerhoog en past eigenlijk in elk interieur. Verkrijgbaar in vele lichte tinten maar ook gekleurde “in betweens” worden veel waargenomen de laatste tijd. Vitrage kun je altijd combineren met je woonstijl. Moderne, klassieke of landelijke interieurs komen pas echt tot hun recht met de juiste vitrage.

Zomer en winter 
Het voorjaar is over een paar maanden weer een feit. Tijd dus om na te denken over een zomerproof huis. Donkere tinten kunnen worden vervangen door pasteltinten. Heb je van die dikke velours overgordijnen? Deze zou je in de zomermaanden kunnen vervangen door lekkere, luchtige, hippe raamvitrage. In de wintermaanden worden de zwaardere gordijnen dan weer terughangen. Met de juiste vitrage kun je je winterhuis omtoveren tot een zomerparadijsje.

Keuze raambekleding

Elke raambekleding zorgt er voor dat een ruimte altijd kleiner lijkt. Heb je zo wie zo een wat kleiner interieur, let dan vooral op kleur. Donkere kleuren verkleinen altijd, dus het is verstandig om een lichte tint vitrage aan te schaffen. Moderne versies van vitrages zijn de organza’s. Deze hebben een weerschijnend effect en zorgen voor een moderne look.

Organza
Organza is een dunne, losgeweven stof. Wordt als bruidskleding gebruikt maar ook als vitrage. De uitstraling is zijdeachtig en wordt veel als raambekleding gebruikt. Voor een aantal interieurs zal vitrage van organza materiaal fantastisch gebruikt kunnen worden. Ga je deze vitrage toepassen in een klassieke of industriële woonstijl, dan moet je wel weten wat je doet. Bedenk of de combinatie wel helemaal goed is. Smaken echter verschillen enorm, dus het kan zo maar zijn dat juist jouw interieur, helemaal opknapt van organza.

Vitrage
Vitrage of glasgordijnen, zoals deze ook worden genoemd, geven je woonruimte privacy. Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken, maar jij als inwoner kunt wel alles buiten zien. Deze raambekleding is decoratief en temperen ook het zonlicht. Vitrages zijn te koop in patroon maar ook met effen kleuren. Wit, gebroken-wit, roomkleur en heel licht-grijs zijn de meest gebruikelijke tinten, die je meestal ziet. Toch zijn er woonstijlen waarbij je een gekleurde vitrage heel goed kunt toepassen. Denk maar eens aan de retrostijl uit de jaren’70. Fel oranje, groen, geel en bruin waren toen de trendy kleuren.
Vitrage en ook de “in between” gordijnen kun je gemakkelijk op maat kant en klaar laten maken in een gordijnatelier. Ben je zelf een handige naaister dan is het heel belangrijk om alles goed op te meten. Kijk voor meer informatie op de verschillende websites en laat je hierdoor inspireren.

 

Bron: 123vrijwonen.nl

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php