Woonkamer inrichten met hoekbank

Vier tips voor het inrichten van je woonkamer met een hoekbank

Mensen kiezen steeds vaker voor hoekbanken in hun woonkamer. Het is namelijk ideaal voor wie graag op de bank wegzakt terwijl die een film kijkt. Maar weet je ook waar je op moet letten wanneer je een hoekbank, en bankstellen in het algemeen, koopt? In dit artikel hebben we 5 tips op een rijtje gezet.

Chaise longue wel aan de goede kant

Wanneer je een hoekbank met chaise longue kiest, zorg er dan voor dat je van te voren nadenkt over de zijde waar het verlengde stuk zit. Bij veel hoekbanken kun je dit onderdeel namelijk niet verplaatsen. Een keuze die je maakt wanneer je zo’n bank koopt, is definitief. Hou je ervan om je interieur eens in de zoveel tijd compleet om te gooien, dan vind je het waarschijnlijk belangrijk om dit deel te kunnen verplaatsen. In dat geval kun je kijken voor een bank met een hocker. Een verplaatsbare voetenbank.

Of je een chaise longue links of rechts wilt hebben is afhankelijk van waar je de bank neer zet. Hierbij kun je rekening houden met looproutes door de woonkamer. Niemand wilt constant om een bank heen lopen om ergens bij te kunnen komen.

Een goede hoekbank voor een ruimtelijk effect

Ook afmetingen van een hoekbank hebben een grote invloed op je interieur. Om een optimaal ruimtelijk effect te bereiken plaats je een hoekbank zo dat mensen er makkelijk langs kunnen lopen. De zijkanten en achterzijde plaats je een stukje van de muur af. Heb je wellicht een diepe kamer, dan kun je die onderbreken om het minder lang te laten lijken. Een hoekbank helpt doordat de lengte van de chaise longue als het ware de lengte van de kamer opbreekt.

Het juiste formaat kiezen

Stel jezelf de vraag: Hoe vaak en wanneer zal de bank gebruikt worden? Afhankelijk van deze vraag en de grootte van de kamer bepaal je het formaat van de bank. Een te grote bank in een kleine kamer heeft namelijk een ongemakkelijk effect. Andersom geldt hetzelfde: een te kleine bank in een ruime woonkamer werkt niet. Het moet dus praktisch en esthetisch zijn. De bank moet fijn zitten en op een handige plek staan in de kamer.

Een hoekbank over een vloerkleed plaatsen

Om meer saamhorigheid in een interieur te creëren zet je een hoekbank (gedeeltelijk) over een vloerkleed. Kies hierbij voor een grafisch, doorlopend patroon. Dat geeft meer rust, maar ook meer sfeer aan je interieur. Wanneer je een groot vloerkleed gebruikt, kan je eventueel de hele bank, salontafel en stoelen op het kleed plaatsen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php