Stompe deur op maat

Deuren op maat laten maken komt alsmaar meer voor. Je hebt bijvoorbeeld een oud huis gekocht dat je volledig wilt opknappen. Hier hebben de deuren vaak geen standaard afmetingen. Of je bouwt een nieuw huis en je wilt aparte afmetingen voor je deuren: breder of hoger dan normaal. Een stompe deur op maat laten maken is perfect mogelijk. Met een mooi passende deur bepaal je voor een groot stuk de look van je kamer.

Op maat gemaakt voor meer allure

Stel je bijvoorbeeld een mooie brede en hoge gang voor. Het is heel stijlvol om hierin een deur te laten maken die hoger en breder is dan de gangbare deuren. Ze mag bijna even groot zijn als de gang zelf. Met een stope deur op maat krijg je een nog groter ruimtegevoel. Of wil je je industrieel pand inrichten? Extra grote deuren zijn hier bijna een must. Een gewone deur lijkt in dergelijke grote ruimtes veel te klein en brengt de grootsheid van je woning naar beneden. Een stompe deur op maat is hier ook aangewezen.

Kies de perfecte deur

Als je kiest voor een stompe deur op maat kun je kiezen welke stijl je wilt: modern, klassiek, vintage of minimalistisch bijvoorbeeld. Zo kies jij de deur die volledig bij jouw woning past. Heb je een mooie oude landelijke woning? Dan zijn de deuren waarschijnlijk breder dan gewone deuren. Het is dan ook te gek om deze look te wijzigen, deurgaten voor een stuk dicht te metselen om er dan een gewone (smallere) deur in te plaatsen. Hou deze mooie brede deuren aan. Je kunt immers zorgeloos een stompe deur op maat laten maken.

Kleed je deur mooi in

Bij een stompe deur kun je heel creatief omgaan met de deurlijsten, dit in tegenstelling tot opdekdeuren. Je kunt kiezen voor heel smalle deurlijsten waarbij de deur mooi aansluit. Zo krijg je een heel strakke look. Of je kunt kiezen voor brede, opvallende of klassieke deurlijsten. Elk type van deurlijst geeft een andere uitstraling aan je deur. Overweeg ook goed welk deurbeslag je wilt. Met kleine discrete scharnieren en deurknoppen krijg je een strakke look. Groot opvallend deurbeslag met een klassieke twist past dan weer goed bij een landelijke of industriële woning. Denk ook aan de kleur van je deur. Werk je je stompe deur op maat af in dezelfde kleur als je deurlijsten én je muur? Dit wordt heel strak. Of je creëert contrasten tussen je deur, je deurlijsten en je muren? Ook dit kan perfect!

Kortom: je deur op maat laten maken is misschien wel belangrijker dan je oorspronkelijk dacht. Het is een groot onderdeel van de uitstraling van je woning. Zorgvuldig gekozen deuren laten zien dat je zorg besteedt aan je woninginrichting!

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php