Domotica; wat je er allemaal mee kunt

Misschien heb je het woord wel eens voorbij horen komen, domotica betekent eigenlijk simpel gezegd het automatiseren van jouw huis. Domotica kun je eigenlijk in ieder gebouw toepassen. Zo kun je je kantoor bijvoorbeeld ook helemaal automatiseren.

Hoe werkt het nou eigenijk

Domotica is wil eigenlijk zeggen dat alle elektra bij jou in  huis met elkaar verbonden is en met elkaar kan communiceren. In principe zou je dus al je apparaten kunnen besturen vanaf een centraal apparaat zoals bijvoorbeeld een Ipad of je telefoon. Je kunt alle elektra in huis dus ook regelen wanneer je niet thuis bent.

Voorbeelden van domotica

Een goed voorbeeld van de werking van domotica is het beveiligingssysteem bij jou thuis. Je kunt het beveiligingssysteem op afstand besturen.  Dit is ontzettend handig wanneer je kinderen bijvoorbeeld hun sleutels vergeten zijn, je kunt dan op afstand de deur voor ze open doen. Of wanneer er ongeregeld heden zijn in en om jouw dan krijg je een melding op je telefoon en zou je op afstand de beveiligingscamera’s van het huis goed in de gaten kunnen houden.

 

Voordelen van domotica

Een groot voordeel van domotica is dat je alles precies naar jouw wens kunt aanpassen. Een voorbeeld hiervan is de verlichting je kunt instellen wanneer en waar de verlichting altijd aanstaat en je zou de verlichting zelfs op afstand kunnen uitzetten. Nog een groot voordeel is dat je veel duurzamer bezig bent. Je kunt namelijk heel veel energie besparen met een smarthome. Je kunt namelijk ook de verwarming precies naar wens instellen en zelfs op afstand besturen. En wat al eerder genoemd is: de beveiliging van jouw woning neemt ook enorm toe.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php