Zo creëer je een gezellig terras in de zomer

De zon schijnt en het weer is lekker warm. Hoog tijd dus om lekker naar buiten te gaan! Veel mensen vinden het heerlijk om tijdens alle vrije uurtjes die ze hebben lekker te relaxen in de tuin. Maar dan moet je wel een terras hebben waar je fijn kunt zitten. En dit is lang niet bij iedereen het geval! Daarom geven we je in deze blog een aantal tips voor een gezellig terras.

Grote schoonmaak

Als je al lang niks aan je terras hebt gedaan, zal dit er een beetje verwilderd en onverzorgd uitzien. Begin met het verwijderen van losliggend vuil van je terras. Pak daarna de hogedrukreiniger erbij en spuit de tegels netjes schoon. Vervolgens kun je al het onkruid weg gaan halen. Het kan best een vervelend en lastig werkje zijn om onkruid tussen de tegels uit te halen. Na een aantal droge dagen kun je mos meestal makkelijker wegkrabben. Naderhand spoel je je terras schoon. Zie je het niet zitten om met een krabber aan de slag te gaan? Vul dan de hogedrukreiniger met een deel water en een deel schoonmaakazijn. Hiermee spuit je over het onkruid om het te verwijderen. Heb je een terras van natuursteen? Dan kun je het beste geen azijn gebruiken.

Tuinmeubelset

Is jouw tuinmeubelset nog helemaal up to date? Dan is het voldoende om je tuinmeubelen eens goed schoon te maken. Voorzie ze eventueel nog van een leuk nieuw kussentje of van een plaid. Zijn je tuinmeubelen erg verouderd? Dan is dit misschien een goed moment om een nieuwe tuinmeubelset aan te schaffen.

Terrasoverkapping

Terrasoverkappingen zijn heel handig in Nederland. Zo kun je lekker buiten blijven zitten als het een beetje regent. Een terrasoverkapping beschermt je niet alleen tegen regen en wind, maar natuurlijk ook tegen de zon. Ze bieden schaduw op warme dagen en maken van je terras een verlengde van je woning. We willen steeds langer en steeds vaker lekker buiten zitten, en daarom is een terrasoverkapping ideaal. Je terras wordt omgetoverd tot een plek waar je je altijd op je gemak voelt, onafhankelijk van de weersomstandigheden. Het kan dus een goede keuze zijn om eens een terrasoverkapping te overwegen.

Decoratie

Tot slot kun je nog wat mooie decoraties toevoegen aan je terras. Wat leuke potjes met planten doen het altijd goed. En zoals hierboven al werd genoemd zijn kussens en plaids ook heel lekker en gezellig. Kaarsen mogen niet ontbreken om ‘s avonds aan te steken. Maak het geheel af met een leuke lichtslinger of lampionnetjes en je bent klaar voor een heerlijke zomeravond!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php