3 Tips: kiezen voor de perfecte verlichting voor uw huis

De kiezen van verlichting in uw huis is een erg belangrijke keuze. Verlichting kan zorgen voor ambiance, esthetiek, sfeer en natuurlijk beter zien bij u thuis. Dit artikel zal u meer kennis bijbrengen over de keuze van de verlichting in uw huis.

1) Bepaal wat de verlichtingsdoelen zijn.

Direct verlichting is gericht op de ruimte die u probeert te werken. Sfeerverlichting of indirecte verlichting wordt gebruikt voor ambiance en algemene verlichting van een ruimte. Eenmaal gekozen, kunt u beginnen met het kiezen van verlichtingsopties. Elke kamer in uw huis moet een sfeer hebben die u wilt instellen, evenals een functie waarvoor u wilt dat uw verlichting wordt gebruikt.

2) Verlichting voor veiligheid

Zorg voor verlichting voor de veiligheid aan de buitenkant van uw huis: looppaden, trottoirs, de omtrek van uw huis en de ingang aan de voorkant moet worden verlicht met omgevingsverlichting. Te weinig licht aan de buitenkant is een welkom teken voor indringers. Terwijl te helder buitenverlichting kostbaar is en storend voor de buren. Overweeg het installeren van lampen aan de buitenste hoeken van uw huis die beweging sensoren hebben om indringers verder af te schrikken.

3) Gebruik meerdere lichtbronnen

Gebruik binnen uw huis meerdere lichtbronnen voor één ruimte, bijvoorbeeld voor ruimtes zoals de keuken, slaapkamers en woonruimtes. Meerdere lichtbronnen helpen u om een ​​verscheidenheid aan functies en activiteiten in die ruimte te bereiken. In de keuken kan een tegenlicht een geweldige taakverlichting bieden. Een goede keuze voor de keuken zou bijvoorbeeld een dubbele inbouwspot kunnen zijn. Kies in een woonkamer voor een staande lamp naast een bank of een leesstoel. In badkamers moet de verlichting aan de spiegel vrij zijn van schaduwen en fel licht. U wilt immers in de badkamer duidelijk licht hebben, wat natuurlijk een heel ander soort licht is dan in de woonkamer.

Wees niet bang bij het kiezen van verlichting voor uw huis, het kan uw sfeer en stemming in de ruimte helpen. Als je verlichting nodig hebt, helpen ideeën om inspiratie op te doen van verlichtingswinkels, catalogus en online decor- en modeblogs/ tijdschriften. Verder kan u ook terecht op trimlesspots.nl voor verschillende licht mogelijkheden.  Net zoals de kleur van uw kamers, moet verlichting uw ruimte verbeteren en het een warm en uitnodigend gevoel geven!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php