3 populaire vormen van stucwerk

Leuk hoor, dat nieuwe huis. Maar die muren? Die kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. Een scheve wand hier. Ruwe plekken daar. En een uitstraling? Dat heeft het ook niet echt… Daarom schakel jij een stukadoor in. Maar brengen al die verschillende termen jou ook zo aan het duizelen? Geen paniek! In deze blog vertellen wij jou over de drie populairste vormen van stucwerk.

#1 Spackspuitwerk

Moet je je aan een strak budget houden? Dan is spackspuitwerk een goede keuze. Dit is namelijk de goedkoopste vorm van stucwerk. De stukadoor maakt bij deze vorm gebruik van een spuitmachine. Hiermee worden muren en plafonds voorzien van een korrelachtige structuur. En het mooie van dit alles? Het kan in elke kleur die je maar wilt.

#2 Raap- en pleisterwerk

Wil je gaan behangen of verven? Maar zijn de muren niet mooi recht? Dan kun je kiezen voor raap- of pleisterwerk. Een stukadoor maakt een ruwe of ongelijke ondergrond dan vlak en glad. Dit doet hij door er een gipslaag op aan te brengen. De dikte van deze laag kan variëren van een paar millimeter tot een paar centimeter. Is de laag dunner dan 7 millimeter? Dan is er sprake van pleisterwerk. Is het dikker? Dan gaat het om raapwerk.

#3 Sierpleister

Ben je op zoek naar een decoratieve afwerking? Dan is een sierpleister een goede keuze. Bij deze vorm van stucwerk wordt een muur voorzien van een mooie structuur. Wil je een korrelstructuur? Dan ga je voor spachtelputz. Zoek je een grove structuur, waarin mooie patronen kunnen worden gemaakt? Dan is granol stucwerk de beste keuze. Zoek je iets wat daar tussenin valt? Kies dan voor Rustiekputz.

Een stukadoor inhuren

Wil jij nog jaren kunnen genieten van prachtig afgewerkte muren en plafonds? Dan schakel je een stukadoor in. Het mooie van deze vakmensen is dat ze overal te vinden zijn. Dus zoek je een stukadoor in Zwolle, Leeuwarden of Landgraaf? Er woont altijd wel één bij jou in de buurt. En heb je een specialist gevonden die aan jouw eisen voldoet? Dan kun je altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. Zo staat er binnen no-time iemand bij jou in huis te klussen.

Kunnen jouw muren en plafonds wel een goede opknapbeurt gebruiken? Dan kun voor één van de vele vormen van stucwerk kiezen. Onder huiseigenaren zijn vooral spackspuitwerk, raap- en pleisterwerk en sierpleisters populair. Dus waar wacht je nog op? Bel die stukadoor!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php