DIY: meubels opknappen

Je oude lampenkap opknappen of je salontafel opnieuw schilderen? Geef je oude meubels een opknapbeurt of tik een leuk meubelstuk op de kop bij de kringloop en ga hiermee aan de slag! Het kost misschien wat meer moeite dan de aanschaf van een een compleet nieuw design meubel, maar door zelf de mouwen op te stropen ben je wel verzekerd van een uniek meubelstuk in je interieur.

Hoe verwijder je oude lak, verf of olielaag van hout?

Voordat je gaat beginnen met het opknappen van een houten meubelstuk moet je eerst oude lak, verf of olie laag verwijderen. Gebruik een staalborstel om oude was af te borstelen Om lak te verwijderen wrijf je het meubelstuk in met lak bijtende middelen. Wanneer dit is opgedroogd krab je de laklaag er gemakkelijk af. Olie verwijder je door het hout op te schuren met een schuurmachine, Wanneer de originele houtkleur je bevalt dan kun je deze beschermen met een waslaag. Hierdoor krijgt je kastje of tafel wel een donkerder tintje, maar het is zo beter schoon te houden en het blijft langer mooi.

Lampenkap pimpen met textielverf

Een stoffen lampenkappen kun je een compleet andere look geven door het te verven met textielverf. Laat de stof weken in zout met warm water en de textielverf. Lees van te voren wel goed de gebruiksaanwijzing door en spoel het daarna goed uit.

Wees creatief met krantenpapier

Blaas je woonaccessoires en meubels nieuw leven in en bekleed ze met krantenpapier. Je kunt dit doen door de krantenstukken door elkaar te plakken.

Hoe gaat dit in zn werk?

Schuur alvorens je begint met plakken de ondergrond licht op en ontvet de plek waar je de klanten wilt plaatsen Gebruik behangerslijm waar je de krantenpapier wilt plakken en strijk het glad met een verfborstel. Gebruik meerdere lagen voor een mooi resultaat.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php