Huurrecht; dit moet je weten

Huur jij een huis of kantoorpand? Dan ben jij gebaat bij huurrechten, natuurlijk heb je als huurder ook meerdere plichten. Maar je moet goed weten wat wel en niet mag, dit om te voorkomen dat je wordt uitgebuit, dat wil niemand natuurlijk. Vandaar dit artikel, in dit artikel kun je lezen wat jij moet weten als huurder.

Wat houdt huurrecht in?

In tegenstelling tot wat veel mensen is huurrecht het recht dat jij hebt wanneer je iets huurt. Het gaat in de brede zin van het woord dus niet alleen over huizen en bedrijfspanden etcetera. Huurrecht geld ook wanneer jij bij de bouwmarkt een aggregaat huurt voor een doe-het-zelf klusje. Of wanneer jij op vakantie een bolide huurt, om de omgeving onveilig te maken.

 

Voor wie geld huurrecht

Huurrecht geld voor zowel de huurder als verhuurder. Natuurlijk hebben de huurder en verhuurder niet dezelfde plichten. De rechten die jij hebt bijvoorbeeld hebt wanneer je een huis hebt zijn: je hebt recht op woongenot maar daarentegen is je plicht om geen overlast te veroorzaken voor  andere omwonende. Ook ben je als huurder beschermt, dit houdt in dat je niet zomaar uit je huis getrapt kan worden. De verhuurder heeft vooral plichten. Zo is het de verantwoordelijkheid van de verhuurder dat de huizen die hij of zij verhuurd in redelijke staat van onderhoud zijn.

Heb je een conflict?

Wanneer je een conflict hebt als verhuurder of als huurder schakel dan altijd een advocaat huurrecht of een advocaat vastgoed in. Wanneer je dit niet en de tegenpartij doet dit wel, dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Het is dan erg lastig om een zaak te winnen.

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php