Het belang van schroeven

Bij elke klus is het belangrijk om je materiaalkeuze goed in overweging te nemen. Weersomstandigheden kunnen hierbij ook een grote rol spelen. Wanneer er sprake is van schroefwerk zal je rekening moeten houden dat het materiaal en de schroeven op elkaar afgestemd zijn. Als je geen rekening houdt met bovenstaande, kan het schroefwerk in de toekomst gaan roesten.

Veel voorkomend
Voor simpel schroefwerk wordt er meestal aluminium of roestvast staal (RVS) gebruikt. Het grote voordeel van aluminium is dat het een sterk maar licht metaal is. RVS bestaat uit ijzer, chroom, nikkel en koolstof. De legering die RVS vormt is te vinden in verschillende verhoudingen die daarmee de verschillende typen RVS vormen. Echter moet de legering wel een minimum van ijzer, chroom en nikkel bevatten, voordat we spreken van RVS. RVS wordt vaak roestvrij staal genoemt is dat ook zo op een paar uitzonderen na. Feit blijft wel dat RVS een stuk beter tegen invloeden van buitenaf bestand is dan aluminium.

RVS
Als we kijken naar een werkstuk van bijvoorbeeld koper wordt het afgeraden om te kiezen voor aluminium schroeven. Hier kan je beter kiezen voor RVS schroeven. Bij een werkstuk van aluminium en normaal stalen worden deze dan juist weer afgeraden. Waneer het niet anders kan, of de materialen al ingekocht zijn, is het ook een optie om de schroeven en de werkstukken te scheiden met isoleer materiaal zoals bijvoorbeeld pluggen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php