Een 4-seizoenen interieur creëren doe je zo

In het voorjaar zijn het de frisse, lichte kleuren die terug te vinden zijn in het interieur, waar je in het najaar juist weer meer donkere, warme kleuren ziet. Is het voor jou herkenbaar dat je ieder seizoen je interieur aan wilt passen om zo helemaal in de stemming van dat seizoen te komen? Het is niet heel prettig voor je portemonnee als je ieder seizoen je hele woonkamer wilt omgooien, daarom is het het beste om voor een 4-seizoenen interieur te gaan. Zo kun je eenvoudig switchen als seizoenen in elkaar overgaan. In dit artikel vertel ik je hoe je het 4-seizoenen interieur toepast in jouw woning.

Een goede basis

Allereerst is het belangrijk om een goede basis aan te brengen. Denk hierbij aan neutrale kleuren op de wanden, neutrale meubels en niet al te veel tierelantijntjes. Een neutrale kleur op de wand betekent echt niet meteen wit, wit en nog meer wit. Je kunt hierbij ook voor een kleur kiezen waarbij je zeker weet dat deze het hele jaar door in je interieur past. Neem bijvoorbeeld de kleur beige of grijs. Deze kleuren kunnen net als wit met bijna iedere kleur gecombineerd worden en passen met de juiste aankleding bij ieder seizoen.

Seizoensgebonden aankleding

Naast kleuren heeft ook ieder seizoen zijn eigen kenmerken. Zo is het in de lente heerlijk om een fris, kleurrijk veldboeket op tafel te zetten waar dit in de winter een kerststukje kan zijn. Ook wat de overige decoratie betreft is ieder seizoen weer anders. Er zijn een aantal aspecten binnen het interieur die je ieder seizoen kunt aanpassen, waardoor je meteen een heel ander interieur hebt.

Foto’s en posters

Een fotolijst met een mooie, zomerse poster straalt meteen een exotisch gevoel uit. Door een aantal posters te kopen passend bij het seizoen is je wanddecoratie al helemaal klaar voor het seizoensgebonden interieur. Zo kun je in de herfst wat meer herfstige plaatjes aan de muur hangen en in het voorjaar kun je dan weer wisselen naar de frisse platen met leuke kleurtjes. Wanneer je de posters gaat wisselen kun je de ‘oude’ gerust bewaren voor het jaar daarna. Te veel posters voor het aantal lijsten dat je hebt? Geen probleem, juist leuk om lekker te blijven rouleren.

Kussens en plaids

Kussentjes en dekentjes op de bank zijn ook eenvoudig te verwisselen per seizoen. In de zomer kies je voor de fellere kleuren en dunne stofjes, waar je in de winter voor een lekkere dikke deken kunt gaan en meer donkere, warme kleuren gebruikt. Ook deze kun je uiteraard gewoon bewaren voor het volgende jaar. 

Overige accessoires

Dan zijn er nog de overige accessoires, hier kun je je ieder seizoen helemaal op uitleven. Denk in de herfst aan de pompoen, herfstbladeren en dennenappels, waar je in de zomer juist weer kunt denken aan schelpen, rotan accessoires en verse bloemen. Door je interieur ieder seizoen te voorzien van de seizoensgebonden decoratie kom je vanzelf in de stemming. 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php