De keuze voor vloertegels

Vloertegels hebben ten opzichte van andere materialen een aantal voordelen. Het aanbod is gevarieerd en mede door de onderhoudsvriendelijke aspecten die er aan verbonden zijn, is het een ideale vloer voor welke ruimte dan ook.

Aanbod, stijl en afwerking

Vloertegels zijn in een groot en gevarieerd aanbod te vinden en dat is dan ook de reden dat deze binnen elk interieur een waardevolle aanwinst kunnen zijn. Voor een moderne inrichting met een strakke uitstraling kan men kiezen voor modellen die bijvoorbeeld strak en glad gepolijst zijn, en voor een landelijke inrichting waar een warme sfeer wordt getoond kan men kiezen voor uitvoeringen met de sfeer en uitstraling van zuidelijke landen. Ook voor wat betreft de structuur zijn er dan ook diverse manieren om ze te bewerken. Door te polijsten worden ze glad, maar er zijn ook tegels die voorzien zijn van een meer grovere structuur.

Vloerverwarming en leggen van vloertegels

• Zoals gezegd zijn er niet louter voordelen aan vloertegels verbonden, maar is er ook een nadeel verbonden en dat is dat ze niet bepaald warm aanvoelen. Dit nadeel is echter simpel op te lossen door ook te kiezen voor vloerverwarming.

• Een kenmerk is dat tegels in meerdere patronen gelegd kunnen worden en dus een bepaald ruimtelijk effect kunnen bereiken. Bij het in verschillende patronen leggen kan men denken aan het diagonaal leggen, maar ook aan het gebruiken van diverse soorten bij elkaar.

• Het zelf leggen van vloertegels is een klus die iedereen in principe kan uitvoeren als er maar gebruik wordt gemaakt van deugdelijke gereedschappen en niet in het minst belangrijk als de ondergrond waarop de vloer uiteindelijk komen te liggen maar vlak is gemaakt.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php