Rolcontainer huren?

Een rolcontainer huren kan een uitkomst zijn binnen de afvalscheiding van uw bedrijf. Rolcontainers zijn makkelijk in gebruik en zijn effectief als het gaat om duurzaamheid. Mede hierdoor, kiezen veel bedrijven ervoor om rolcontainers in gebruik te nemen. Er zijn echter wel een aantal dingen waar u op moet letten bij het in gebruik nemen van een rolcontainer.

 

Lichamelijke aspecten

Wat veel mensen niet weten, is dat er lichamelijke aspecten komen kijken bij een rolcontainer huren. Zeker zwaarbeladen rolcontainers, zijn een last als het gaat om lichamelijke aspecten. Het kost namelijk ontzettend veel kracht, wat soms de gezondheidskundige grenswaarde van 30 kg kan overschrijden.

 

Organisatie

Naast de lichamelijke aspecten, spelen er nog veel meer aspecten een rol. Sommigen van dit soort aspecten, behoren tot een goede organisatie. Zo zijn bijv. gladde en rechte vloeren, zeer prettig als het gaat om rolcontainers. Dit scheelt kracht en zorgt, doordat er geen tijd verspild wordt aan het omhoog of omlaag begeleiden van de container, voor een effectiever gebruik van uw tijd. Wat hierbij ook helpt, is een schone werkvloer. Dit voorkomt vuil tussen de wielen, waardoor deze makkelijker rijden.

 

Goede werkwijze

Buiten de arbeidsomstandigheden wat betreft het huren van een rolcontainer om, is een gezonde manier van werken misschien nog wel het meest van belang. Zorg bijvoorbeeld dat u niet boven de gezondheidskundige grenswaarde van 30 kg uitkomt. Ook is het van belang dat u een aanloopje neemt bij eventuele obstakels. Zorg er ook voor dat u vooral werkt vanuit uw benen en zoveel mogelijk de rolcontainer duwt, niet trekt.

 

Tips & Tricks

Wij hebben nog een aantal tips & tricks als het gaat om een rolcontainer huren. Zo is het aan te raden om bij het in beweging zetten van de container, dit altijd te doen met de wielen in de zijrichting. Er zijn nog meer tips & tricks wat betreft uw rolcontainer huren. Zo is het bijvoorbeeld handig om handschoenen te gebruiken. Dit zorgt voor meer grip, op de eventuele gladde of koude onderdelen van de rolcontainer. Zorg er ook voor dat je werkt met 2 handen en je rug recht, pak de rolcontainer op borsthoogte vast en voorkom rukbewegingen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php