Rolgordijnen, transparant of verduisterend

Wanneer je de keuze moet maken voor een bepaald soort zonwering dan zijn er best wat keuzes die je moet maken. Zo is er zonwering voor het terras, maar ook voor het huis en de kamers. Daarnaast dien je jezelf af te vragen of je een elektrische bediening prefereert of liever kiest voor een handmatige bediening. Voor de zonwering betreffende de kamers, zijn er bijvoorbeeld screens, markiezen, uitvalschermen en rolgordijnen. Rolgordijnen zijn een veelvoorkomende vorm van zonwering binnenshuis. Het betreft vaak een gemakkelijke bediening, ziet er stijlvol uit en is ook nog eens bijzonder effectief om zonlicht te weren. Naast de werking van rolgordijnen is het ook een vorm van raamdecoratie en kiezen de meeste mensen ervoor om dit goed af te stemmen op het andere aanwezige interieur. Wanneer de keuze voor rolgordijnen is gemaakt, dan komt de keuze tussen transparante rolgordijnen of juist verduisterende rolgordijnen. Beide vormen beschikken over voordelen en dienen worden te bepaald per kamer.

Transparante rolgordijnen

Dit type rolgordijn is niet volledig verduisterend, maar is deels transparant. Dit type zonwering geeft een mooie sfeer in huis en bieden ook privacy, aangezien het niet mogelijk is om de kamer in te kijken. Echter blijft het wel gewoon licht in huis, aangezien niet al het licht wordt geweerd. Er zijn ontzettend veel kleuren en patronen te vinden binnen deze vorm van zonwering en is een uitstekende keuze voor bijvoorbeeld keukens, woonkamers en kantoren. Ook voor andere ruimtes is het transparante rolgordijn een goede keuze.

Verduisterende rolgordijnen

Dit type rolgordijn wordt vaak toegepast in slaapkamers en andere kamers waar privacy en weinig licht wordt gewaardeerd. De slaapkamer dient de mogelijkheid te hebben om het buitenlicht te weren en verduisterende rolgordijnen zorgen ervoor dat zonlicht volledig of grotendeels geweerd wordt. Ook dit type zonwering is ideaal om af te stemmen op het interieur, aangezien er ook genoeg kleuren en patronen beschikbaar zijn. Vaak zijn deze rolgordijnen voorzien van een isolerende coating die het zonlicht ontzettend goed tegen kan houden. Zowel verduisterende als transparante rolgordijnen hebben elk haar eigen voordelen en per kamer is het verstandig om de keuze te maken voor welke soort. Ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor elektrische varianten waar de bediening nog makkelijker is dan bij de handmatige bediening. Eigenlijk is elk huis voorzien van zonwering of dit nu binnen of buiten het huis is, maar veel mensen kiezen voor rolgordijnen. Simpel omdat het zo effectief is, makkelijk is in de bediening, het er stijlvol uitziet en de aanschaf relatief goedkoop is. Wil je bijvoorbeeld je slaapkamer verduisteren en ook beveiligen tegen diefstal, raden we je aan om ook eens te kijken naar rolluiken, op bijvoorbeeld ZonweringGarant.nl kan je gratis rolluik offertes aanvragen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php