Met beton kunt u alle kanten op

Beton is als materiaal enorm in opmars. Uiteraard wordt het al vele jaren toegepast in de bouw, maar ook de Nederlandse interieurs worden steeds meer voorzien van betonnen producten. Dit is ook niet vreemd, want als materiaal heeft beton erg veel voordelen. Laat u nieuwe raamdorpels monteren, dakpannen plaatsen, uw tuin renoveren, uw vloer opnieuw leggen of uw badkamer vernieuwen? Dit zijn allen voorbeelden van situaties waarin u het materiaal beton zal tegenkomen. Bent u een verbouwing van plan? Dan is beton om de volgende redenen zeker een materiaal dat u zou moeten overwegen.

 

Beton is veelzijdig

Beton wordt in vloeibare vorm aangebracht waarna het moet uitharden. Hierdoor zijn er weinig restricties wat betreft vormgeving. Tegenwoordig kunt u beton ook in een kleur laten leveren en met een afwerking, zoals mat of glans. Als u bijvoorbeeld een betonnen tafelblad wilt, een betonnen wasbak of een betonnen plantenbak, dan zal u dit zo kunnen laten ontwerpen dat het ten eerste precies binnen uw afmetingen past en dat het ten tweede het uiterlijk heeft dat u ervan verlangt.

 

Beton is duurzaam

Er zijn geen ingewikkelde processen nodig om beton te maken. Daarnaast gaat beton erg lang mee en is het sterk. Door voor beton te kiezen, kiest u dus voor een duurzame optie en zal u een kwalitatief product in huis halen. Beton krast nauwelijks en kiest u voor een bepaalde kleur dan zal deze niet gauw vervagen. U kunt er vervolgens vele tientallen jaren gebruik van maken.

 

Beton is goedkoop

Ok, als u kiest voor een betonvloer of een speciaal voor u ontworpen meubelstuk, dan zal u voor beton een hoge prijs moeten betalen. Hier staat wel tegenover dat u waarschijnlijk veel langer van uw product gebruik zal kunnen maken totdat deze aan vervanging toe is. Beton in de bouw, zoals dakpannen, stenen, raamdorpels, l-elementen en stapelblokken zijn echter veel goedkoper dan hun tegenhanger van natuursteen of klei. Vele redenen dus, waarom beton altijd een optie is om te overwegen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php