Schilderen met Sikkens verf

Kies je de juiste verf

Het kiezen van de juiste verf voor je klus is over het algemeen niet zo moeilijk. Voordat je een beslissing neemt dien je enkele vragen te beantwoorden:

 Wat wil je gaan schilderen?

 Welk materiaal heeft het oppervlakte dat je wilt behandelen?

 Hoe groot is het te schilderen oppervlak?

 Welke kleur verf of beits wil je gebruiken?

 Dient het verf te zijn die weersbestendig is, bijvoorbeeld voor buitengebruik?

Met deze antwoorden ga je naar een winkel. Tegenwoordig is het kopen van verf ook heel goed online te doen! Let er bij het kopen van verf wel op dat je een goed merk koopt. Een prima merk is bijvoorbeeld Sikkens.

Waarom eerst grondverf onder de lakverf

Als je hout gaat schilderen is de grondlaag erg belangrijk. Deze grondlaag zorgt voor een goede hechtingslaag tussen het hout en de lakverf. Een blikje grondverf is dus onmisbaar. Nadat de grondverf gedroogd is kun je de lakverf aanbrengen. Lakverf bestaat uit 2 soorten: Acrylverf en Alkydverf. Alkydverf is meestal bedoeld voor buiten. Het is een goed dekkende snel drogende lak. Acrylverf is op waterbasis waardoor deze een heel stuk beter is voor je gezondheid en voor het milieu. Bede laksoorten zijn verkrijgbaar in mat, zijdeglans en hoogglans.

Wat is het verschil tussen muurverf of latex

Er bestaan verschillende soorten muurverf. Latex is 1 van die soorten. Muurverf is op waterbasis en geschikt voor het schilderen van muren. Muurverf is niet geschikt voor het schilderen van hout omdat het hout niet beschermt tegen vocht, daarnaast beschadigd het snel. Sikkens kan muurverf in alle kleuren mengen.

Op zoek naar Sikkens verf?

Tegenwoordig kun je verf heel goed online bestellen. Verfpoint heeft een groot assortiment aan Sikkens verven op voorraad. Als je verf besteld voor 15:00 uur dan heb je deze de volgende dag in huis. Heeft u een vraag over Sikkens verf, of over het gebruik van deze hoogwaardige verf? Bel dan: 0251-241076

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php