zonnepanelen

Onzichtbare zonnepanelen

Iedereen kent zonnepanelen en behalve dat het een flinke investering is om duurzaam te worden zit er nog een, voor sommige mensen, groot nadeel aan. Het is simpelweg geen mooi gezicht op het dak. Ook voor oudere gebouwen of monumentale panden is dit een moeilijk punt omdat het vaak door welstands- en monumentencommissies verboden wordt om zonnepanelen te plaatsen vanwege het uiterlijk. Hier is sinds kort een oplossing voor: bouwen met materialen waarin zonnecellen zijn verwerkt.

Er zijn een aantal verschillende soorten “onzichtbare” zonnedaken en bouwmaterialen die groene stroom opwekken zonder afbreuk te doen aan het uiterlijk van het gebouw. Zo heeft Elon Musk (CEO van Tesla) in combinatie met SolarCity een innovatief zonnedak ontwikkeld. Leuk feit: het zonnedak wat ontwikkeld is, is namelijk zelf het zonnepaneel. Tesla zegt dat de levensduur van de daken beter is dan traditionele daken omdat het onzichtbare zonnedak van glas is gemaakt.

Gekleurde zonnepanelen

Een start-up in de Verenigde Staten heeft zonnepanelen ontwikkeld die aangepast kunnen worden aan de kleur en omgeving van bestaande gebouwen. Er is met de Solarskin geen verbouwing nodig om het gebouw af te stemmen op de zonnepanelen. Met de Solarskin zonnepanelen wordt het aanzicht van het gebouw dus niet veranderd.

Ook in Nederland zijn er ontwikkelingen gaande wat betreft onzichtbare zonnedaken. Zo heeft het bedrijf Zep dakpannen ontwikkeld waarin zonnecelen verwerkt zijn. Zij zien vooral kansen om monumenten te verduurzamen. Ook wordt er volgens het bedrijf meer elektriciteit geproduceerd dan bij traditionele zonnepanelen. Laatste voordeel is de kleinere oppervlakte, waardoor er weinig ruimte nodig is om het te plaatsen.

Zonnepanelen, nu nog het beste energiecontract

Als je zonnepanelen hebt produceer je jouw eigen energie. In sommige gevallen produceer je zoveel dat je energie teruglevert aan het net. Omdat de terugleververgoeding anders is bij de verschillende energieleveranciers is het van belang om goed te kijken bij welke leverancier je een contract wil afsluiten. Met behulp van een energievergelijker als EasySwitch kan je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier vinden met daarbij informatie over alle tarieven.  De jaarlijkse besparing op de energierekening kan oplopen tot wel 400 euro met energie vergelijken op EasySwitch.nl!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php