Waarom je dak isoleren?

Dakisolatie houdt de warmte beter in uw huis, aangezien warmte van nature stijgt en het bij dakisolatie de warmte binnen houdt. Door uw dak met isolatiemateriaal te bedekken, bespaart u flink wat energiekosten. U kunt verschillende daken laten isoleren, bij een schuin dak zijn de binnen- en buitenzijde de mogelijkheden, een plat dak zou kunnen of bijvoorbeeld uw zoldervloer laten isoleren. Het is belangrijk dat het gebruikte materiaal een goed isolatievermogen heeft.

Soorten dakisolatie

Bij het isoleren van de buitenzijde van een schuin dak wordt de hele dakconstructie beschermd tegen vocht en kou. Het isoleren van een plat dak heeft 3 mogelijkheden, zo kan aan de binnenzijde van het dak de isolatie plaats vinden. Maar ook kan op de constructie de isolatie geplaatst worden, waarna het wordt afgedekt met dakbedekking. De laatste mogelijkheid om een plat dak te isoleren is het isolatiemateriaal op de dakbedekking leggen. Tenslotte kunt u uw zoldervloer laten isoleren, deze isolatievorm wordt voornamelijk toegepast wanneer de zolder als opslagruimte dient. De warmte in uw huis kan tot wel 30% verloren gaan via het dak, maar ook via de muren gaat er veel warmte verloren (20%). Wilt u optimaal gaan besparen op deze energiekosten dan is het isoleren van de muren ook een echte aanrader. Ben je op zoek naar een bedrijf die een energie besparende oplossing voor je heeft, neem dan een kijkje op Energie-control.nl.

Materiaal voor je dakisolatie

Het materiaal dat gebruikt kan worden voor het isoleren van uw huis is afhankelijk van de warmteweerstand, oftewel de RD-waarde. Maar ook hangt het af van de constructie van uw huis. De meest gebruikte soorten dakisolatie zijn: EPS, PUR, PIR en Glaswol. EPS bestaat voor 98% uit lucht en maar 2% kunststof, dit is erg licht materiaal. PUR is verkrijgbaar als schuim of als isolatieplaten, wordt vaak gebruikt bij een plat- of hellend dak. Bij Pur zijn de platen al voorzien van een damp laag en met het schuim kunnen ook alle kieren gedicht worden voor optimalisatie van isolatie. PIR bestaat uit harde isolatieplaten en heeft een hoge isolatiewaarde, is vochtwerend en brandveilig. Glaswol is een wol wat voornamelijk geschikt is voor het isoleren van schuine daken en zoldervloeren, het materiaal is vrij voordelig en geluiddempend. Neem gerust contact met ons op, voor meer informatie!

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php