Op zoek naar nieuwe kozijnen

De klusmaanden zijn bijna voorbij, veel huiseigenaren gaan in de laatste winterweken toch nog op zoek naar nieuwe kozijnen. De aanschaf van nieuwe kozijnen is een duur grapje, waar je wel even wat nachtjes over moet slapen. Ik merk dat men altijd veel vragen heeft over het plaatsen van nieuwe kozijnen. In dit artikel hoop ik een aantal van deze vragen te kunnen beantwoorden, zodat jij met een gerust hart nieuwe kozijnen uit kunt kiezen.

Hout of kunststof kozijnen

Er is vaak veel keuzestress bij het type kozijn dat je wilt laten plaatsen. Houten kozijnen zijn goedkoper, maar kunststof kozijnen hebben veel meer voordelen. Echter zijn kunststof kozijnen een nog duurder grapje. Ik zelf geef het advies om kunststof kozijnen te laten plaatsen, mits dit financieel haalbaar is. Je kunt beter nog een jaartje wachten en voor kunststof kozijnen kiezen dan opnieuw houten kozijnen te laten plaatsen. Kunststof kozijnen hebben namelijk een groot aantal voordelen!

Kunststof kozijnen isoleren vele malen beter

Je kunt flink op je energierekening besparen, omdat dit type kozijn namelijk vele malen beter isoleert. Je ziet de kosten na het plaatsen flink teruglopen, hierdoor heb je de extra investering ook nog wel een keer terugverdiend.

Je hoeft ze niet schoon te maken of te verven
Kunststof kozijnen zijn zeer onderhoudsarm en gaan veel langer mee dan kozijnen van hout. Je hoeft ze ook niet elke keer te schilderen en blijven stukken mooier van kleur. Af en toe met een lap en wat water eroverheen en ze zien er weer uit als nieuw!

Welk merk moet ik kiezen?

We raden je aan om een goed en bekend kunststof kozijnen merk te kiezen. Goede merken hebben de beste isolatiewaarde en gaan langer mee. Laat goedkoop geen duurkoop worden.

Zelf plaatsen of laten plaatsen

Als je handig bent dan kun je ervoor kiezen om ze zelf te laten plaatsen. Als je van jezelf weet dat je twee rechterhanden hebt, laat ze dan beslist plaatsen door een bouwbedrijf of aannemer. Deze mensen plaatsen dagelijks kozijnen en hebben een scherpe kijk op technische details. Een bouwbedrijf is hier vaak redelijk snel mee klaar, hierdoor vallen de kosten vaak wel mee. Het grote voordeel is ook dat wanneer iets niet goed is je hierop gewoon garantie hebt. Als je het zelf plaats en de volgende dag valt de muur eruit dan zijn de kosten voor jezelf.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php