Wat is lamelparket?

Lamelparket is parket wat bestaat uit meerdere lagen. Laminaat en lamelparket zijn niet hetzelfde, lamelparket heeft een houten toplaag. Daarentegen heeft laminaat een kunststof toplaag. De onderlaag van lamelparket is multiplex die bij voorkeur uit beuken of hardhout bestaat. De toplaag en onderlaag worden met lijm samengeperst. Vervolgens wordt het afgewerkt met olie of lak. Lamelparket is zeer geschikt om zwevend te leggen, wat betekent dat de vloer losliggend op een dragende vloer wordt aangebracht. Het is zeker aan te raden om in een nieuwbouwwoning lamelparket aan te leggen.  

Installatie

De installatie van het lamelparket kan worden onderverdeeld in verschillende stages. Allereerst wordt de ondervloer geïnstalleerd, dat is belangrijk want de ondervloer bepaald de kwaliteit van de vloer en de herstelmogelijkheden indien er iets misgaat. Vervolgens wordt de lamelparketvloer geplaatst. Hierna wordt er voorbereid tot afwerking van de vloer. De kopzijde wordt nagelopen op grote verschillen, schuren worden geminimaliseerd en de vloer wordt gepolijst en gestofzuigd. Als laatst wordt de vloer afgewerkt met olie of lak.

Waarom een lamelparketvloer?

Een lamelparketvloer is een ideale keuze wanneer u een unieke vloer wilt. Het heeft een natuurlijke uitstraling want geen enkele plank is hetzelfde. De vloer is koud in de zomer en warm in de winter. Ook voelt de vloer niet plakkerig aan de voeten. Daarnaast is een lamelparketvloer ook zeer geschikt voor vloerverwarming.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php