De beste vloerisolatie voor uw kruipruimte

Aan de kruipruimte wordt over het algemeen niet zo veel aandacht besteed, toch heeft de kruipruimte veel invloed op het comfort in de woning. In Nederland hebben veel woningen last van een vochtige kruipruimte, dit zorgt ervoor het lastig is om de woning behaaglijk te maken. Voor ongedierte en schimmels is deze ruimte dan een perfecte leefomgeving. Er bestaat ook een kans dat het vocht het leidingwerk en de vloer aan gaat tasten. Deze problemen kunnen makkelijk voorkomen worden met behulp van een kruipruimte isolatie.

Last van een koude vloer?

Met een vochtige kruipruimte is het lastig om warmte te creëren. Ook al staat de kachel op 22 graden het lijkt onmogelijk om het lekker warm te krijgen. Het vocht in de kruipruimte gaat zich namelijk aan de onderkant van de vloer verzamelen. Dit vocht is heel lastig te verwarmen en zorgt ervoor dat de vloer altijd koud aanvoelt. Met EPS korrels kan dit vocht in de kruipruimte heel makkelijk bestreden worden. EPS korrels worden met een grote blaas machine in de kruipruimte aangebracht. Deze kruipruimte isolatie vormt een dikke beschermlaag op het vocht. De korrels zorgen ervoor dat het vocht zich niet meer aan de onderkant van de vloer kan verzamelen. Zo ontstaat er na het isoleren van de vloer in de kruipruimte een droge luchtlaag tussen de vloer en de kruipruimte isolatie. Deze luchtlaag is veel makkelijker te verwarmen zodat u geen last meer heeft van koude voeten!

Beste vloerisolatie in de kruipruimte

Wanneer u besluit de vloer te isoleren in de kruipruimte moet dit natuurlijk gedaan worden met behulp van de beste vloerisolatie voor kruipruimtes. Een veel gebruikte kruipruimte isolatie zijn de EPS korrels. Dit zijn kleine korreltjes die gemaakt worden van piepschuim. De EPS korrel is als een van de weinige isolatiematerialen duurzaam en gaan levenslang mee. Het is zelfs mogelijk om deze kruipruimte isolatie te recyclen. Deze beste vloerisolatie voor kruipruimtes hebben ook nog eens een geluiddempende werking. Gekraak van de vloer zal hierna een stuk minder goed hoorbaar zijn.  De kruipruimte blijft na het isoleren met EPS korrels gewoon bereikbaar voor eventuele werkzaamheden.

Voordelen van vloer isoleren

Zoals u heeft kunnen lezen zorgen de EPS korrels voor droge lucht in de kruipruimte. Na het isoleren van uw vloer zullen de volgende voordelen merkbaar zijn:

  • Energiebesparing
  • Goede leefomgeving
  • Geen ongedierte
  • Vermindering onderhoudswerkzaamheden

Wanneer u last heeft van een vochtige kruipruimte moet de kachel een stuk hoger om de woning te verwarmen. Na het isoleren kan de kachel weer een paar graden lager om de woning aangenaam te maken. Dit zal u zeker terugzien in de eerstvolgende energierekening. Na een aantal jaar heeft u deze investering weer terugverdiend. Een vochtige kruipruimte kan voor mensen met luchtwegklachten grote problemen opleveren. Na het isoleren van de kruipruimte is dit duidelijk merkbaar in de kwaliteit van de lucht en zal u zich snel beter voelen. Een droge kruipruimte is niet meer aantrekkelijk voor een ongedierte en dit zal na verloop van tijd sterk verminderen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php