Loodgieter tip: zo voorkom je verstoppingen

In het volgende blogbericht deelt de loodgieter enkele tips om verstoppingen te voorkomen. Dit is handige informatie voor iedere huiseigenaar, want een verstopping is een vervelend probleem. Een verstopte afvoer of riolering zorgt ervoor dat afvalwater van bijvoorbeeld het toilet of de gootsteen niet correct afgevoerd kan worden. Je kan hierdoor niet meer de wc doorspoelen en vaak zal er door de verstopping ook stank uit de afvoer omhoogkomen. Als je hier liever niet mee geconfronteerd wordt in huis dan voorkom je zo verstoppingen.

Geen spullen doorspoelen die niet horen

Het verhelpen van verstoppingen is een taak waarvoor de loodgieter regelmatig wordt ingeschakeld. Een afvoer ontstoppen is namelijk niet een taak die je makkelijk zelf kunt uitvoeren. Bovendien willen mensen niet graag zelf de vieze inhoud van een verstopte riolering uit een wc omhooghalen. De loodgieter weet daarom precies wat je moet doen om een verstopping te voorkomen. Veel verstoppingen worden veroorzaakt door het doorspoelen van spullen die hier niet in thuishoren. Denk bijvoorbeeld aan het doorspoelen van frituurvet of tampons door de wc.

Haren uit het putje van de douche houden

Spullen die niet in een afvoer horen niet doorspoelen is een maatregel die je simpel kunt nemen. Soms wordt het echter iets moeilijker om spullen uit een afvoer te houden die een verstopping kunnen veroorzaken. Haren die tijdens het douchen in het afvoerputje verdwijnen bijvoorbeeld. Om dit te voorkomen adviseert de loodgieter om altijd een filter boven het afvoerputje van de douche te houden. Hiermee voorkom je dat de meeste haren door de afvoer weggespoeld worden en dat hierdoor een verstopping ontstaat.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php