Kan ik energie besparen met de juiste dakbedekking?

De meeste mensen vermoeden dat de enige functie van dakbedekking is om een dak waterdicht te maken. Dit is niet waar. Dakbedekking vervult namelijk meerdere functies. Zo kan het materiaal bijvoorbeeld ook voor een besparing van energie in je woning zorgen. Door het juiste dakbedekkingsmateriaal te kiezen zal de woning beter geïsoleerd zijn. Dit zorgt ervoor dat warmte in de winter beter binnenblijft en in de zomer juist buiten blijft. Daarbij is er ook nog de laag isolatiemateriaal onder de dakbedekking die hierin een rol speelt. De dakdekker vertelt je hoe je energie kan besparen met de juiste dakbedekking.

Dakbedekkingsmateriaal en isolatie

Wanneer je een materiaal voor dakbedekking moet kiezen is het slim om ook te denken aan de isolerende werking van het dakbedekkingsmateriaal. Zo houden bijvoorbeeld dakpannen beter de warmte binnen en buiten dan aluminiumplaten. Ook de laag isolatiemateriaal die door de dakdekker onder de dakbedekking wordt aangebracht speelt hier een belangrijke rol in. Hoe beter de isolatie is, des te makkelijker het is om energie te besparen. Als warmte beter in huis blijft dan kan je namelijk de verwarming een paar graden lager zetten.

Groen dak voor besparen van energie

De beste dakbedekking voor het besparen van energie is volgens de dakdekker een groen dak. Dit is eigenlijk een standaard laag dakbedekking met daarbovenop een laag planten. De dikke begroeiing van de planten bovenop de normale dakbedekking zorgt voor de beste isolatie van het dak. Hierdoor zal de dakbedekking een energiebesparing tot gevolg hebben.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php