Vanaf 2018 gaan we meer betalen voor onze energie

Zoals ieder jaar is Prinsjesdag een eerste graadmeter hoe we het aankomende jaar ervoor gaan staan en zo ook dit jaar. Inmiddels weten we dat de ODE en energiebelasting omhoog gaat en dat zal zijn werking hebben op de energieprijzen. Gemiddeld zullen we zo een 67 euro per jaar duurder uit zijn voor onze energie tenminste dat stelt onlineenergievergelijken.nl
Waarom is de ODE zo belangrijk
De ODE staat voor Opslag Duurzame Energie en is bedoelt om energie besparende maatregelen te financieren. Zo gaat het aankomende jaar veel geïnvesteerd worden in stadsverwarming. Installaties die warmte opwekken zullen aangesloten worden op een stadsverwarming netwerk zodat deze warmte gebruikt kan worden voor het verwarmen van huizen. Hierdoor gaat deze warmte niet verloren en hoeven we minder gas te gebruiken om de huizen te verwarmen. De aankomende jaren zullen de kosten van ODE alleen maar toenemen om een nog duurzamere samenlevering op te bouwen
Energiekosten in 2018 hoger
Dat de energiekosten omhoog gaan, kijkt niemand meer van op. Maar wat kan je er nou aan doen om zo min mogelijk bij te betalen. Wij raden aan om in 2018 nog meer te investeren in duurzamer wonen en energiebesparende maatregelen te nemen. Heb je geen zonnepanelen en wel een mooi spaarcentje? Overweeg zonnepanelen deze halen binnen 8 jaar hun kosten eruit en staat gelijk aan een spaarrekening met een rente van 16%.Natuurlijk is overstappen van energieleverancier een jaarlijkse besparing welke kan oplopen tot 250 euro! Ben je nog niet overgestapt doe dit dan vandaag nog en profiteer ook volgend jaar nog van deze goede energie acties. Natuurlijk krijg je wel te maken met de verhoging van de ODE en energiebelasting, want deze worden zoals altijd vanaf 1 januari aan iedereen doorberekend.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php