Tips om zelf een bakstenen muur te metselen

Ben jij zelf handig met klussen en ben je van plan om een bakstenen muur te metselen? Door dit zelf uit te voeren bespaar je geld en bovendien is het leuk om een dergelijke klus helemaal zelf uit te voeren. Met de juiste tips in het achterhoofd is het goed mogelijk om de muur zelf te bouwen. Bekijk de tips hieronder.

Informatie over het muurtype, de ondergrond en het metselen

Het is noodzakelijk om te bouwen op de juiste ondergrond. Zo bouw je een stenen muur op een betonnen vloer of zorg je dat er een fundering komt. Daarnaast is het type muur dat je gaat metselen belangrijk om vooraf al te weten. Zo weet je ook de hoeveelheid metselstenen en andere materialen die je nodig hebt. Je kiest voor een halfsteensmuur bij binnenmuren en spouwmuren. Daarnaast kun je kiezen voor steensmuren. Deze laatste zijn in feite een dubbele muur, waarbij je twee rijen stenen naast elkaar legt. Steensmuren worden gelegd voor massieve buitenmuren en tuinmuren.

Voor het maken van een berekening voor de hoeveelheid stenen die je nodig hebt meet je de oppervlakte op van de muur. Per vierkante meter heb je voor een halfsteensmuur 70 stenen van waalformaat nodig en bij een steensmuur het dubbele aantal. Vervolgens is het tijd om profiel in te stellen en timmerhoeken aan te brengen. Hierna neem je alle overige stappen die nodig zijn om te beginnen met het metselen, zoals het instellen van het deurkozijn.

De voorbereidingen voor het metselen zijn het bestellen van de metselstenen en zorgen dat je het juiste materiaal bij de hand hebt. Vervolgens maak je de specie aan en kun je beginnen met metselen. Tot slot hoeft alleen het voegwerk worden gedaan en voor je het weet ben je klaar en voorzien van een nieuwe zelfgemaakte bakstenen muur.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php