Barbecue in de tuin – Een buitenkeuken als toevoeging aan je huis

Omdat de herfst zijn intrede heeft gedaan, wil dat nog niet betekenen dat je helemaal niets meer aan je tuin kan doen. Een barbecue feestje organiseren in de winter wint steeds meer aan populariteit, dus waarom zou je juist nu niet alvast nadenken over de perfecte buitenkeuken?

Kies voor een goede ondergrond

Het is belangrijk jezelf van te voren goed te laten informeren over de juiste ondergrond bij de aanleg van een buitenkeuken. Tijdens het koken zal het vast een keer voorkomen dat je gaat knoeien, kies daarom voor een vloer dat makkelijk schoon te maken is. Wanneer je van plan bent om een bbq of vuurkorf in je tuin te plaatsen, moet je vloer ook tegen de warmte kunnen.

Bereid je voor op koude avonden

Zeker in deze tijd wil er nog wel eens een spatje regen uit de lucht vallen, maar dat mag je niet weerhouden om optimaal van je buitenkeuken te kunnen genieten. Een overkapping kan oplossing bieden bij verschillende weersomstandigheden. Integreer de eethoek met je overkapping om een mooi geheel te vormen. Kost jou een overkapping te veel geld? Ideaal voor de koude avonden is het plaatsen van een heater, deze zijn op veel plekken verkrijgbaar tegen een leuk prijsje. Waar wacht je nog op? Trommel je vrienden op en laat ze ervaren hoe leuk het kan zijn om buiten te koken. Daarnaast is een buitenkeuken ook een meerwaarde voor je huis.

Zorg voor voldoende verlichting in je buitenkeuken

Het wordt al snel donker en het is wat lastig om ‘s avonds zonder verlichting te koken. Zorg daarom voor voldoende licht. Sfeerverlichting is ook niet geheel onbelangrijk! Bevestig een aantal lantaarns aan de muur of je schutting en zet kaarsen op de tafel.

Maak je eigen pizza!

Wil je mensen echt verrassen met je nieuwe buitenkeuken? Schaf dan een pizzaoven aan en haal de italiaanse sfeer in huis (tuin). Pizzaovens zijn over het algemeen vrij groot, houd hier dus wel rekening mee bij het indelen van je tuin. Wat is nou leuker dan een eigengemaakte pizza voor te schotelen?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php