Een laurierhaag van de Herbergii

Een laurierhaag van de Herbergii

De Prunus Laurocerasus Herbergii is één van de vele soorten laurierkers. Laurierkersen zijn de planten die je gebruikt om een laurierhaag te vormen. Ze zijn erg populair als haag, dankzij het feit dat ze het hele jaar door mooi groen blijven, snel groeien en gemakkelijk tegen allerlei verschillende weersomstandigheden kunnen. Het zijn echt onderhoudsvriendelijke planten. Zelfs iemand die niets van tuinieren weet, kan ze gemakkelijk in leven houden.

 

Prunus Laurocerasus Herbergii

De Herbergii heeft deze veel gevraagde eigenschappen met zijn soortgenoten overeen. Alle lauriersoorten zijn echter ook op de een of andere manier van elkaar te onderscheiden. Zo heeft ook de Herbergii een aantal unieke kwaliteiten. Om te beginnen is het een plant die iets minder snel groeit dan de andere lauriersoorten. Waar deze meestal ongeveer 40 tot 50 centimeter per jaar groeien, groeit de Herberii ‘slechts’ 20 tot 40 centimeter per jaar. Daarom kan je het beste voor de Herbergii kiezen, als je graag een lage tot middelhoge laurierhaag wil.

Net als de andere lauriersoorten blijft de Herbergii het hele jaar door groen en staat dus ook bekend als wintergroen. Over het algemeen kunnen alle soorten laurier erg goed tegen de vrieskou. De Herbergii kan hier net als de Novita nog iets beter tegen. Hij kan makkelijk overleven in temperaturen tot min 25 graden Celsius.

Een van de redenen dat de Herbergii uiterst geschikt is als een haagplant, is het feit dat hij erg compact groeit. Hagen worden toch vaak gebruikt om binnenkijken te voorkomen en de Herbergii vervult deze eis al relatief kort na planting. De plant groeit vrij breed met allerlei dicht bij elkaar groeiende dunne blaadjes.

Een andere reden waarom de Herbergii een uitstekende keuze is voor een Laurierhaag, zijn de prachtige witte bloemetjes die elk voorjaar in overvloed in de struik bloeien. Het ligt aan de weersomstandigheden wanneer ze beginnen met bloeien, maar soms kan dit al als vroeg zijn als januari. Ze steken mooi af tegen de donkergroene blaadjes van de Herbergii

 

De planting en het onderhoud

Net als andere lauriersoorten, is de Herbergii een erg makkelijke plant. Je hoeft dan ook bijna niets met je grond te doen, om er een Herbergii laurierhaag te kunnen laten groeien. Hij doet het namelijk prima in een normale goed verbeterde tuingrond. Hij kan groeien in zowel zandgronden, voedselarme gronden en gronden van lichte klei. Ook de vochtigheid van je grond maakt de Herbergii weinig uit. Zowel in droge als vochtige grond doet hij het prima. Het enige waar hij niet tegen kan, is een echt natte grond. Tenslotte is een Herbergii erg gemakkelijk in het aantal zon dat hij krijgt. Hij doet het goed op zowel een zonnige, als op een schaduwrijke plek.

Voor onderhoud zijn geen van de lauriersoorten moeilijk en dan hoort de Herbergii nog bij de makkelijkste. Het snoeien van de plant hoeft niet per se. Wil je het wel, dan kan een kind de was nog doen.

 

Bron: natuurstudio.nl

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php