De verschillende trapliften

Voor senioren is een traplift een uitvinding die vaak goed van pas komt. Zo kunnen niet alle senioren meer zelf de trap op lopen. Door de traplift hoeven senioren niet meer direct gelijkvloers of in een bejaardentehuis gaan wonen wanneer zij de trap niet meer op kunnen. De traplift brengt, net als een normale personenlift, de persoon naar de andere verdieping. Op die manier wordt het traplopen omzeilt en kunnen de ouderen langer thuis wonen. Nu is niet elke traplift hetzelfde en moet er met verschillende factoren rekening gehouden worden.

De rechte traplift

Een rechte traplift is, zoals de naam al doet vermoeden, bestemd voor een trap zonder bochten erin. Voor deze traplift hoeven er geen bijzondere verrichtingen gedaan te worden of met bepaalde punten rekening gehouden te worden. Waar wel over nagedacht moet worden, maar dat is bij elk soort traplift het geval, is de ruimte die je over wilt laten voor de andere trap gebruikers. Zo zijn er modellen waar het voeteneind bijvoorbeeld niet inklapbaar is, indien dit het geval is blijft er minder ruimte op de trap over voor de rest van de trap gebruikers. Daarnaast kan er ook naar het uiterlijk van de traplift gekeken worden, deze kan in de meeste gevallen zo aangepast worden dat deze goed bij het interieur past.

De gebogen traplift

De gebogen traplift is een prima traplift wanneer er een bocht in de trap zit of wanneer de desbetreffende trap relatief smal is. Doordat deze traplift de stoel, wanneer deze helemaal beneden of boven is, naast de trap laat eindigen ontneemt dit geen trap ruimte voor de overige gebruikers. Hierdoor is het een goede oplossing wanneer er een smalle trap aanwezig is. Deze traplift is tevens ook weer zo te personaliseren dat deze goed binnen het interieur past.

De speciale trapliften

Er zijn naast de bovenstaande trapliften nog een aantal speciale trapliften. Zo zijn er de obesitas trapliften, de stalift, de buiten traplift en de traplift voor dozen. Deze trapliften zijn er voor de verschillende doeleinden die ook in de naam verwerkt staan. Dus mocht je opzoek zijn naar zo een speciale traplift zijn daar zeker opties voor.

Bij het kiezen voor een traplift moet er tevens een keuze gemaakt worden of er gehuurd of gekocht gaat worden. Indien de traplift er voor een lange periode wordt aangesloten is het over het algemeen verstandiger om te kopen. Er kan dan gekozen worden voor een nieuwe traplift, maar ook zijn er verschillende gebruikte trapliften op de markt. Enig nadeel van een gebruikte traplift is dat het lastig is om deze te personaliseren. Daarnaast is het dus ook mogelijk om een traplift te huren. Dit is over het algemeen voordeliger wanneer de traplift maar voor een korte tijd wordt aangeschaft.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php